به گزارش مسیرانرژی به نقل از پتروشیمی خلیج فارس، این جلسه همچنین به برنامههای استانداری برای حمایت از پروژهها و اخذ تسهیلات ارزی و ریالی برای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت.
آغاز فعالیت مهندسی نیروگاه پتروشیمی دهدشت
محمد شکری، مدیرعامل صنایع پتروشیمی دهدشت در این نشست گفت: “پتروشیمی دهدشت به دلیل ماهیت ایزوله خود، مشابه پروژههای بزرگ عسلویه و ماهشهر نیست و تأمین آب مورد نیاز آن از مارون انجام میشود.” او افزود که لولهگذاری انتقال آب به طول ۱۶ کیلومتر انجام شده و مشکلات پروژه آبرسانی با همکاری مسئولان شهرستان حل شده است.
شکری همچنین به چالشهای تأمین برق اشاره کرد و گفت که چندین سناریو برای تأمین برق مجتمع در نظر گرفته شده بود. وی افزود: “نیروگاه در ضلع غربی شهر جوابگوی نیاز مجتمع نبود و بنابراین برای تأسیس نیروگاه خود تأمین، مناقصه برگزار شد که بهترین سازنده داخلی برنده شد و از هفته جاری فعالیتهای مهندسی آغاز شده است.”
او درخواست کرد تا برای تأمین گاز مورد نیاز نیروگاه، حمایتهای لازم انجام شود. شکری تأکید کرد که برق مورد نیاز فاز اول این پروژه برای پتروشیمی دهدشت ۴۴ مگاوات است، اما در صورت تأمین سوخت گاز، نیروگاه قادر به تولید تا ۸۰ مگاوات برق خواهد بود.
توسعه و اشتغالزایی پروژه
مدیرعامل پتروشیمی دهدشت همچنین به نیاز آب پروژه اشاره کرد و گفت: “این پروژه به ۳۱۰ متر مکعب آب در ساعت نیاز دارد.” وی با اشاره به پیشرفت ۸۵ درصدی پروژه آبرسانی و شروع ساخت دو ایستگاه آبرسانی افزود: “پیشبینی میشود که این ایستگاهها تا ۶ ماه آینده تکمیل شوند.”
وی همچنین به اشتغالزایی پروژه اشاره کرد و گفت: “در دوره ساخت پروژه حدود ۲ هزار نفر اشتغالزایی مستقیم خواهیم داشت و پس از بهرهبرداری این تعداد به ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم افزایش مییابد.” شکری تصریح کرد که پروژه پتروشیمی دهدشت تحت لیسانس شرکت بازل آلمان قرار دارد و سالانه ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین تولید خواهد کرد.
استانداری و تسهیلات ارزی و ریالی برای پروژهها
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه گفت: “پتروشیمی دهدشت میتواند زمینهساز اشتغالزایی، تولید و صادرات در استان باشد.” وی تأکید کرد که با توجه به ناترازی گاز، تأمین گاز مورد نیاز این پروژه در دستور کار قرار دارد و تأمین تسهیلات ارزی و ریالی برای چرخش پروژهها نیز بهطور جدی پیگیری میشود.
رحمانی افزود که برای توسعه و اجرای پروژههای صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد، زمینهای ۵۰ درصدی پتروشیمی آماده است و از همه سرمایهگذاران دعوت میشود که در زمینه فعالیتهای پاییندستی برنامهریزی کنند.
پیگیری مشکلات پروژه و حمایت از توسعه زیرساختها
رحمانی همچنین به مشکلات مربوط به تأمین زیرساختهای جادهای و صنعتی اشاره کرد و گفت: “تأمین زمین برای توسعه فعالیتهای صنعتی در استان یکی از دغدغههای اصلی است. باید اولویت با شما باشد که این زنجیره را تکمیل کنید و فعالیتهای پاییندستی را راهاندازی کنید تا این پروژه تبدیل به قطب اقتصادی منطقه شود.”
سید محمد موحد، نماینده مردم کهگیلویه در مجلس نیز در این جلسه ضمن ابراز حمایت از پروژه، بر لزوم پیگیری جدی وضعیت پیمانکار پروژه، شرکت پتروپارس، تأکید کرد و خواستار تشکیل جلسهای با حضور وزیر نفت و دیگر مسئولان مرتبط برای تعیین تکلیف وضعیت پتروپارس شد. او همچنین بر اهمیت تسریع در روند پیشرفت پروژه و رفع مشکلات موجود تأکید کرد.
موحد در پایان خاطرنشان کرد که با همکاری همه طرفها، میتوان مشکلات موجود را حل کرده و این پروژه را به مرحله بهرهبرداری رساند تا بتواند تحولی بزرگ در توسعه استان ایجاد کند.
نتیجهگیری
پروژه پتروشیمی دهدشت به عنوان یکی از پروژههای مهم صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد، با پشتیبانی از سوی استانداری و مسئولان محلی، در مسیر پیشرفت قرار دارد. این پروژه علاوه بر ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی، میتواند به عنوان یک عامل مؤثر در صادرات غیرنفتی استان مطرح شود. در صورتی که مشکلات مربوط به تأمین زیرساختها و منابع گاز و برق حل شود، پتروشیمی دهدشت میتواند نقش مهمی در توسعه صنعت پتروشیمی در کشور ایفا کند.