به گزارش مسیر انرژی، مدیرعامل شرکت روسنِفت طی اظهاراتی پیش بینی کرد که تقاضای جهانی نفت در دهههای آینده به دلیل مصرف بالای کشورهای در حال توسعه، همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد.
ایگور سچین، مدیرعامل شرکت روسنِفت در مجمع بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ (SPIEF) پیش بینی کرد که تقاضای جهانی نفت در دهههای آینده به دلیل مصرف بالای کشورهای در حال توسعه، همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد.
وی گفت: کشورهای در حال توسعه محرکهای اصلی مصرف نفت در دهههای آینده خواهند بود و تا سال ۲۰۳۰ رشد تقاضا در این دسته از کشورها احتمالاً مجموعا به ۹۵ درصد افزایش مصرف جهانی خواهد رسید.
سچین افزود: بیشترین افزایش تقاضا برای نفت در کشورهای آسیایی که شرکای تجاری اصلی روسیه هستند، پیش بینی میشود.
وی تأکید کرد که به لطف تمرکز اولیه صادرات انرژی روسیه روی شرق، این کشور موفق شد که نقش خود را به عنوان یکی از رهبران انرژی جهانی حفظ کند.
بلومبرگ در گزارش اخیر خود اعلام کرد که با وجود تحریمهای غرب، درآمد نفتی روسیه در ماه گذشته میلادی تقریباً ۵۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
با وجود سقف قیمت ۶۰ دلاری نفت روسیه که توسط گروه ۷ و اتحادیه اروپا اعلام شده است، تخفیف نفت اورال نسبت به شاخص جهانی برنت کاهش یافته است.
این مکانیسم همراه با تحریم اتحادیه اروپا علیه صادرات نفت روسیه از طریق دریا، برای کاهش درآمدهای صادراتی مسکو ایجاد شد.
تحریمها در دسامبر ۲۰۲۲ اعمال شد و در فوریه ۲۰۲۳ محدودیتهای مشابهی علیه صادرات فرآورده های نفتی روسیه اعمال شد.
روسیه در واکنش به این محدویتها، بیشتر صادرات انرژی خود را به سمت کشورهای آسیایی روانه کرده است، جایی که نفت این کشور بسیار بالاتر از سقف قیمتی که غرب تعیین کرده، فروخته شده است.