جذب غول‌های نفتی پیشنهاد سه گانه

یک مقام مسئول گفت: اصلاح ساختار تصمیم‌گیری و بازگشت به تعاملات دیپلماتیک می‌تواند راه را برای ورود شرکت‌های بزرگ نفتی به ایران هموار کند.
جذب غول‌های نفتی

به گزارش مسیر انرژی، جذب غول‌های نفتی سید مهدی حسینی با اشاره به ضریب برداشت ۲۵ درصدی نفت ایران، گفت که کشورهای نفت‌خیز مانند عربستان و نروژ توانسته‌اند ضریب بازیافت خود را به ۴۵ تا ۵۰ درصد افزایش دهند. او تأکید کرد که بیشتر نفت ایران هنوز در زیر زمین باقی‌مانده و برای تحول اقتصادی، باید صنعت نفت توسعه یابد. حسینی گفت که افزایش ضریب بازیافت ضروری برای حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی است.

جذب غول‌های نفتی وی کمبود سرمایه را بزرگ‌ترین چالش صنعت نفت دانست و توضیح داد که هر بشکه نفت نیاز به سرمایه‌گذاری هدفمند دارد. میدان‌های توسعه‌یافته مانند اهواز و مارون باید در اولویت قرار گیرند و به مشوق‌های مالی بیشتری نیاز دارند. میدان‌های اکتشافی نیز برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر هستند.

حسینی سه راهکار برای حل مشکل کمبود منابع داخلی پیشنهاد کرد: مشارکت پتروشیمی‌ها، جذب سرمایه‌های مردمی و حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی غیرنفتی. او گفت که دولت می‌تواند با تضمین انتقال پایدار گاز، پتروشیمی‌ها را به سرمایه‌گذاری در بخش بالادست ترغیب کند. همچنین، پیشنهاد داد که برای جذب سرمایه‌های مردمی، اوراق فروش نفت با سود مشخص منتشر شود.

وی افزود که ایران در دوران تحریم‌ها نیز توانسته میلیاردها دلار سرمایه جذب کند و شرکت‌های بزرگی مانند شل و توتال به نفت ایران علاقه‌مندند. حسینی همچنین فرآیندهای کند تصمیم‌گیری در نهادهایی مانند شورای اقتصاد را مانع جذب سرمایه‌گذاری دانست و پیشنهاد کرد که پروژه‌های نفتی به‌صورت شفاف به بازار معرفی شوند.

حسینی کمبود سرمایه را چالش اصلی صنعت نفت دانست و سه راهکار برای حل آن ارائه کرد: اولویت سرمایه‌گذاری در میدان‌های توسعه‌یافته، مشارکت پتروشیمی‌ها و جذب سرمایه‌های مردمی.

ی تصریح کرد: حتی در دوران تحریم نیز کشورهایی همچون ژاپن با وجود محدودیت‌ها، اقدام به امضای قرارداد میلیاردی کردند.

حسینی برگزاری رویداد تحول در سرمایه‌گذاری بالادستی نفت و گاز را همزمان با ازسرگیری مذاکرات بین‌المللی.

/مهر

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=23492

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ترین ها
Please assign elementor template to display content