به گزارش مسیر انرژی و به نقل از رویترز، این تحریمها به طور ناخواسته هزینههای واردات نفت را برای چین کاهش داده است، بهویژه به نفع پالایشگاههای کوچک مستقل این کشور و تسهیل صادرات سودآور توسط پالایشگاههای دولتی شده است. خریدهای چین درآمد مهمی را برای مسکو، تهران و کاراکاس فراهم میکند که اقتصاد آنها به طور قابلتوجهی تحتتأثیر تحریمهای غرب و کاهش سرمایهگذاری قرار گرفته است.
بین ژانویه تا سپتامبر، چین رکورد ۲.۷۶۵ میلیون بشکه در روز از سه کشور تحریم شده وارد کرده است که یکچهارم کل واردات چین را تشکیل میدهد که نسبت به ۲۱ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است.
این تغییر منابع نفتی از خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکای جنوبی را جابهجا کرده است. پسانداز برای پالایشگاههای مستقل چین که فعالانه در میان چالشهای اقتصادی مختلف به دنبال معامله هستند، بسیار مهم است.
بااینحال، پتانسیل آنها برای صرفهجویی در هزینههای اضافی توسط سهمیههای واردات خام، نبود سهمیه صادرات سوخت، و نظارتهای نظارتی محدود میشود که در صورت تشدید اجرای تحریمها، به طور بالقوه بر حجم صادرات ایران تأثیر میگذارد. وزارت خارجه چین به سؤالات خاصی پاسخ نداد، اما مخالفت خود را با تحریمهای یکجانبه تأکید کرد و تأکید کرد که تجارت عادیچین باید مورداحترام و محافظت قرار گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به ادامه تحریمها علیه ونزوئلا و ایران، بر اثرات مخرب تحریمها بر اقتصاد این کشورها تأکید کرد.
انتهای پیام/