شرایط کشور برای رسیدن به برق هسته‌ای مساعد است

شرایط کشور برای رسیدن به برق هسته‌ای به منظور تأمین نیاز برق مساعد است
شرایط کشور برای رسیدن به برق هسته‌ای مساعد است

به گزارش مسیر انرژی به نقل از برق نیوز، بهروز کمالوندی با اشاره به شرایط تأمین نیاز برق کشور در حوزه هسته‌ای اظهار کرد: برق هسته‌ای از بحث‌های مهم در دنیاست خاصه باتوجه‌به مشکلات زیست‌محیطی و مسائل آب‌وهوایی، کشور ما نیز از جمله نقاط مبتلا به این مشکلات است.

وی از محاسن برق هسته‌ای را عدم انتشار کربن دانست که آلایندگی ایجاد نکرده و قابل اتکاست و با برق بادی و خورشیدی تفاوت‌هایی دارد؛ چنان چه تولید برق از منابع دیگر متکی به تأمین آن انرژی‌هاست، ولی در حوزه برق هسته‌ای، با برق بار پایه روبه‌رو هستیم.

کمالوندی افزود: وزارت نیرو نسبت به این موضوع بسیار حساب می‌کند و در اوایل فصول سردوگرم اصرار دارند برنامه را طوری تنظیم کنیم که دوره تعویض سوخت نباشد.

دیگر کشور‌ها نیز به‌شدت بدین سمت می‌روند و در منطقه نیز ترکیه با داشتن ۴ نیروگاه در پی احداث نیروگاه‌های دیگر است و در امارات نیز ۴ نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی وجود دارد و ۲ تای آن به روی مدار آمده و پاکستان نیز از مدت‌ها قبل دارنده این نیروگاه‌ها بوده است.

به گفته معاون سازمان انرژی اتمی، برق بخش مهمی از اقتصاد و صنعت کشور را در بر می‌گیرد و طبیعتاً باید امنیت برق و تأمین مطمئن آن مدنظر باشد که در این راستا باید شرایط تأمین برق مستمر داشته باشیم و صرفاً از یک ناحیه برق را تأمین نکنیم.

وی ادامه داد: مدت‌ها برق از سد‌ها تأمین می‌شد، ولی با کاهش بارندگی، سد‌ها نمی‌توانند آن طور که بایدوشاید در سطح ظرفیت اسمی تولید برق کنند و کشورمان نیز چاره‌ای ندارد جز این که بدین سمت حرکت کند.

کمالوندی با بیان این که برخی تصور دارند این مسئله لوکس است، ادامه داد: ۴۵۰ نیروگاه در سطح دنیا وجود دارد و ۵۹ نیروگاه نیز در حال ساخت است و ایران نیز دو نیروگاه در دست ساخت دارد چراکه از میزان سطح آب کاسته شده و انرژی بادی و خورشیدی نیز تا حدی جوابگوست که سرمایه‌گذاری سنگینی هم می‌طلبد.

وی مزیت نسبی کشورمان را تبدیل‌شدن به هاب انرژی در کنار نیروی انسانی ورزیده و تحصیل‌کرده دانست که صنعت هسته‌ای نیز دقیقاً به نیروی انسانی نیاز دارد و مثل دیگر صنایع نظیر فولاد نیست که بخش عمده آن را کارگران تشکیل دهند، ولی ظرفیت بزرگی در کشورمان وجود دارد و حتماً باید حداکثر استفاده را از آن ببریم.

کمالوندی اظهار کرد: سیاست جدیدی در سازمان اتخاذ شده تا صنعت کشور به سمت نیروگاه سازی مدیریت شود، چون اگر سراغ ظرفیت صنعتی برویم، در کشور موجود است و هر یک از صنایع موجودمی توانند یک نیروگاه را بسازند و دراین‌بین به یک سفارش‌دهنده و یک مدیر نیاز داریم.

وی با ابراز تأسف نسبت به این که در این وادی بخش خصوصی وجود ندارد تا سفارش دهد، افزود: مدیریت این حوزه با سازمان انرژی اتمی است که می‌طلبد منابع مالی موجود باشد.

در دنیا نیز وام‌های خارجی یا سرمایه‌گذاری داخلی دخیل است و ما نیز تدبیر‌هایی در این باره اندیشیده‌ایم تا از برخی منابع استفاده کنیم.

کمالوندی شرایط صنعت هسته‌ای در کشورمان را تا حدی دانست که امروز می‌تواند به تولید نیروگاه بینجامد و انشاالله این هدف در میان‌مدت محقق خواهد شد، چون ظرفیت و اراده آن در کشور وجود دارد و آن‌هایی که دستشان می‌رسد نیز شایسته است منابع لازم را در اختیار سازمان قرار دهند.

وی با بیان این که در سال‌های اخیر رادیو دارو در کشور تأمین شده است و با وجود عدم ورود این مهم به کشور، دست ما در حوزه پزشکی هسته‌ای خالی نمانده است، افزود: ما ظرفیت لازم را داریم که برای سایر کشور‌ها نیز نیروگاه بسازیم و این خیزی است که از سازمان انرژی اتمی آغاز شده که منطقی و درست به‌موقع است و انشاالله عملیاتی هم می‌شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=10443

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نفت