به گزارش مسیر انرژی به نقل از صندوق بازنشستگی، عبدالحسین بیات روز یکشنبه (۲۲ مردادماه) در بخش نخست پانصدوچهلوسومین نشست هیئت رئیسه صندوقها که با حضور بازرس کل امور نفت سازمان بازرسی کل کشور و رئیس هیئت بازرسی مستقر در صندوقها برگزار شد، با تسلیت ایام محرم و صفر گفت: آیین اربعین حسینی یکی از رویدادهای پویا در عالم تشیع است و امید میرود در برپایی باشکوه و شایسته آن توفیق داشته باشیم.
وی با اشاره به حضور بازرس کل امور نفت و فعالیتهای این بخش در گروه صندوقها افزود: خوشبختانه هیئت بازرسی مستقر در صندوقها ارتباطات مؤثری با شرکت و مدیران گروه برقرار کرده است. از سوی دیگر در گروه اقتصادی صندوقها شاهد حضور مدیران و مسئولان جهادی و انقلابی هستیم، بنابراین انتظار میرود با همکاری مسئولان جهادی و انقلابی سازمان بازرسی روزبهروز شاهد بهبود کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی باشیم.
رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: با انجام درست وظایف در توسعه گروه اقتصادی صندوقها قادر خواهیم بود در سپهر انقلاب اسلامی بهقدر ظرفیت، نقشآفرینی و افتخار کسب کنیم، از این رو با کار جهادی و خلق منابع پایدار میتوانیم الگویی درست و موفق برای سایر صندوقها و بنگاههای اقتصادی باشیم.
بیات با بیان اینکه باید شرایط پایداری در حوزه صندوقها ایجاد شود، گفت: وابسته نبودن صندوق نفت به بودجه و دولت و انجام تعهدها با تکیه بر منابع حاصل از سرمایهگذاریها، الگویی موفق برای سایر صندوقها و بنگاههای اقتصادی است؛ ارتباطات حرفهای با مجموعه سازمان بازرسی کل کشور میتواند کمککننده و تسهیلکننده باشد، زیرا سازمان بازرسی دیدی متفاوت و تخصصی به امور دارد و میتواند با راهنماییها و هشدارهای بهموقع از بروز برخی چالشها و مسائل جلوگیری کند.
وی با اشاره به مبانی حقوقی و ماهیتی صندوقها تصریح کرد: یکی از عوامل پایداری صندوق نفت، استقلال آن است که متکی بر اساسنامه است. ویژگی دیگر این مؤسسه اقتصادی، بین نسلی بودن و حاکم بودن نظام بیمهگری بر آن است.
رئیس هیئت رئیسه صندوقها در ادامه با قدردانی از وزیر نفت گفت: در دو سال گذشته یکی از مستقلترین دورههای صندوق نفت را شاهد بودیم. وزیر نفت در این مدت استقلال صندوق نفت را به بهترین شکل ممکن مدنظر قرار داده که شایسته تشکر و قدردانی است.
بیات با اشاره به بعضی اموال منقول و غیرمنقول که در فهرست داراییهای صندوق نفت است، افزود: در دو سال گذشته اموال صندوق نفت شناسایی و یکی از محلهای باارزش که در خارج از کشور قرار داشت به صندوق بازگردانده شد.
وی به موضوع ضرورت تراز منابع ورودی و خروجی صندوقها اشاره و اظهار کرد: کوچکسازی بدنه دولت و سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، مواردی بود که سبب کاهش ورودی صندوق از محل کسور شاغلان شد، از این رو منابع مورد نیاز از محل سرمایهگذاری تأمین میشود و این بخش اهمیت حیاتی دارد. به همین منظور اقدام به خرید سهم ۱۲ درصدی هلدینگ خلیجفارس شد.
رئیس هیئت رئیسه صندوقها در بخش دیگری از این نشست گفت: یکی از رویکردهای نوین گروه اقتصادی صندوقها مدنظر قرار دادن محاسبات بیمهای است، بهگونهای که در دو سال گذشته این محاسبات معیار هرگونه تعدیل و پرداخت قرار گرفت و هیچگاه از این رویکرد فراتر نخواهیم رفت.
بیات افزود: در زمینه شفافسازی و صیانت از سرمایههای صندوق، آییننامه یکپارچه تهیه و در گروه اقتصادی صندوقها جاری شد. ریسک معاملات ارزی گروه اقتصادی صندوقها با هدایت امور به سوی صرافیهای بانکی کاهش یافته و تعدادی از محصولات تولیدی گروه اقتصادی در بورسهای کالا و انرژی بهویژه در رینگ صادراتی پذیرفته و عرضه شده است، کمیتههای وصول مطالبات تشکیل و فعالانه پیگیر وصول مطالبات هستند، همچنین فعالسازی شرکت انجام شد و دستورعملهای مأموریتهای داخل و خارج تهیه و در گروه اجرایی شده است.
در ابتدای این نشست، مدیرعامل پتروشیمی دهلران، مدیرعامل پتروپالایش کنگان و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره ایران الانجی آخرین وضعیت پیشرفت پروژههای متبوع را تشریح کردند.
بر اساس گزارشهای ارائهشده در این نشست، پترو پالایش کنگان در بخش یوتیلیتی و مخازن دوجداره جدید از ۱۸ درصد پیشرفت تا پایان شهریور ۱۴۰۰ به ۷۶ درصد پیشرفت، واحد HDPE از ۵.۷ درصد پیشرفت به ۶۸ درصد پیشرفت و واحد الفین از ۵۸ درصد به ۹۱ درصد پیشرفت دست یافته است.
الفین پتروشیمی دهلران نیز از ۱۲ درصد به بیش از ۵۰ درصد رسیده است و پروژه مایعسازی گاز طبیعی ایران الاناجی نیز پس از سالها رکود دوباره فعال شده و قراردادهای آن ساماندهی شده است، پیمانکار داخلی آن مشخص شده است و بهزودی مخازن آن تکمیل میشود و به بهرهبرداری میرسد، بخش فرآیندی مرتبط با مایعسازی و شیرینسازی گاز نیز در حال انجام است که سر جمع به بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.