به گزارش مسیر انرژی، اسکندر پاسالار، مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، دوشنبه شب در جمع خبرنگاران با گرامیداشت سوم دیماه، روز ملی ثبت احوال، گزارشی از وضعیت ثبت احوال در این استان ارائه کرد. وی ضمن اشاره به تاریخ تأسیس ثبتاحوال استان و آغاز فعالیت آن از سال ۱۳۰۷، به معرفی سامانههای جدید خدماتی و آمارهای جمعیتی استان پرداخت.
راهاندازی سامانه «سهیم» برای دسترسی بهتر به خدمات
پاسالار در ادامه به راهاندازی سامانه «سهیم»، هویت یکتای ملی ایرانیان، اشاره کرد و آن را یکی از اقدامات جدید در راستای تسهیل خدمات ثبتاحوال دانست. به گفته وی، این سامانه بهعنوان پنجره واحد خدمات ثبتاحوال در دسترس قرار دارد و امکان دسترسی به آن از طریق پنجره واحد دولت هوشمند فراهم شده است.
کاهش ولادت در استان بوشهر
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر همچنین از کاهش روند ولادت در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: “در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، تعداد ۸ هزار و ۵۳۵ ولادت در استان بوشهر ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴/۵ درصد کاهش داشته است.” وی همچنین اعلام کرد که ۳۶/۶ درصد از ولادتها در پنج سال اول زندگی زوجین بوشهری رخ داده است و بیشترین ولادتها به پدران و مادران ۳۴ ساله اختصاص دارد.
بیشتر بودن نوزادان پسر نسبت به دختر
پاسالار افزود: “در این مدت، تعداد نوزادان پسر ۴ هزار و ۴۵۵ نفر و تعداد نوزادان دختر ۴ هزار و ۸۰ نفر بوده است. این آمار نشاندهنده نسبت جنسی ۱۰۹ است؛ به عبارت دیگر، به ازای هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۹ پسر متولد شده است.”
نسبت جنسی وفات در استان بوشهر
پاسالار در خصوص تعداد فوتشدگان در استان بوشهر نیز گفت: “در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، سه هزار و ۳۴۲ نفر در استان فوت کردهاند که از این تعداد، هزار و ۸۲۴ نفر مرد و هزار و ۵۱۸ نفر زن هستند. نسبت جنسی وفات در استان ۱۲۰ است.” وی افزود که میانگین سن فوت در استان بوشهر پایینتر از میانگین کشوری است؛ بهطوریکه سن فوت مردان در استان ۵۹/۳۸ سال و سن فوت زنان ۶۲/۵۸ سال بوده است.
کاهش آمار ازدواج و طلاق
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر به کاهش آمار ازدواج و طلاق نیز اشاره کرد و گفت: “در ۸ ماهه امسال، سه هزار و ۶۰۰ واقعه ازدواج در استان ثبت شده و در همین مدت، هزار و ۴۷۱ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده است. این آمارها نشاندهنده کاهش در هر دو مورد است.”
کارت هوشمند ملی
پاسالار همچنین به آمار درخواستهای کارت هوشمند ملی اشاره کرد و گفت: “در سال جاری، ۱۹ هزار و ۶۸۹ درخواست کارت هوشمند ملی در استان بوشهر ثبت شده که ۹۸ درصد از جمعیت استان درخواست کارت هوشمند دادهاند. در حال حاضر، ۶ هزار و ۹۵۸ فقره کارت هوشمند ملی آماده تحویل است.”
اضافه شدن اسامی جدید به نامهای برتر
در بخش دیگری از سخنان خود، مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر از اضافه شدن اسامی جدید به جمع پنج نام برتر دختران و پسران استان خبر داد. وی اعلام کرد که اسامی مذهبی همچنان در صدر انتخاب نامهای بوشهریها قرار دارند. بیشترین فراوانی نامها در بین نوزادان در ۸ ماهه اول سال ۱۴۰۳ به ترتیب برای دختران شامل: فاطمه، زهرا، رستا، نورا و آوینا و برای پسران شامل: حسین، محمد، آیهان، علی و شاهان بوده است.
این گزارش شامل آمار دقیق و تجزیه و تحلیل وضعیت ثبت احوال استان بوشهر در سال ۱۴۰۳ است و تمامی جوانب مربوط به آمار ولادت، فوت، ازدواج و طلاق، به همراه اطلاعات تکمیلی در زمینه کارت هوشمند ملی و روند نامگذاریها پوشش داده شده است./آینه جم