به گزارش مسیر انرژی، همایش تجاری ایران و چین ۲۰۲۳ با حضور مدیران شرکتهای بزرگ دو کشور از جمله پتروشیمی شازند در شهر شانگهای برگزار شد.
در این همایش که وزرای اقتصاد و صنعت و معدن ایران و همچنین مقامات اقتصادی چین حضور داشتند، دکتر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور گفت: در حوزه های دانش بنیان، واکسن و سرمایه گذاری و راه اندازی خط تولید مشترک در برخی از کشورها زمینه همکاری وجود دارد و توسعه همکاری در زمینه فن آوری های مرتبط با مدیریت منابع آب، فناوری های مرتبط با محیط زیست، تولید انرژی های تجدیدپذیر، تولید انرژی از ضایعات و آموزشهای فنی و حرفه ای، انتقال تکنولوژی های دانش بنیان به ایران به ویژه فناوری سبز ضروری است.
مخبر با تاکید بر لزوم حضور جدی فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایرانی در نمایشگاه های بین المللی تخصصی در چین، تدوین و تعریف سازوکار حقوقی حل اختلافات تجاری، اظهار داشت: ایجاد خط سبز گمرکی برای توسعه تجارت با چین، توسعه صادرات محصولات برند حلال، توجه به استفاده از ظرفیت تجارت الکترونیکی فرامرزی برای فروش کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی، به ویژه در کشور چین – با توجه به صفر بودن تعرفه کالاها در بستر تجارت الکترونیک فرامرزی – باید در دستور کار مشترک طرفین قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت قابل توجه همکاری شرکتهای دو کشور در بخش نفت و گاز از طریق سرمایه گذاری در توسعه میادین نفتی با تأکید بر میادین مشترک، توسعه میادین گازی، مشارکت راهبردی سه جانبه ایران – چین – پاکستان در پروژه آی پی (IP) و انتقال گاز، مشارکت راهبردی سه جانبه ایران – چین- ترکمنستان جهت سواپ گاز از ترکمنستان به سواحل مکران، پروژه ایران در احداث مجتمع های گاز طبیعی با اولویت ال ان جی (LNG) و بسترسازی برای واردات LNG و سرمایه گذاری شرکتهای چینی در صنعت پتروشیمی ایران باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
علاوه بر این، معاون اول رئیسجمهور از اقدامات پتروشیمی شازند برای رشد تولید و برنامههای بومیسازی شاراک تقدیر و تشکر کرد.
دکتر محمد مخبر با حضور در غرفه پتروشیمی شازند در ششمین نمایشگاه بینالمللی واردات و صادرات چین در شهر شانگهای از آخرین دستاوردهای شاراک در زمینه رشد تولید و بومیسازی کاتالیستها و تجهیزات مهم آگاه شد.
افزایش تولید بیش از برنامه تعیین شده، دستور جهاد تولید توسط مدیرعامل، دستور بومیسازی و داخلی سازی کاتالیستها و تجهیزات و همچنین راهاندازی مجدد خط تولید اکسترودر به دست جوانان و متخصصان شازند از جمله دستاوردها و برنامههایی بود که معاون اول رئیسجمهور در جریان آنها قرار گرفت.
دکتر مخبر نیز از تلاشهای مدیران و کارکنان پتروشبمی شازند برای رشد تولید و تکیه بر توان داخلی تقدیر و تشکر کرد. گفتنی است نمایشگاه واردات و صادرات روز یکشنبه ۱۳ آبان با حضور مقاماتی از کشورهای چین، ایران، استرالیا، کوبا، قزاقستان و… در اکسپوی شانگهای افتتاح شد و تا ۱۸ آبان ادامه خواهد داشت.