به گزارش مسیر انرژی به نقل از ایسنا، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش راندمان نیروگاهها باید در دستور کار وزارت نیرو قرار بگیرد، گفت: این هم تکلیف قانون برنامه هفتم و هم تکلیف قانون مانع زدایی از صنعت برق کشور است.
مالک شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه احداث نیروگاهها در دولت قبل متوقف شده بود و ما نیز ظرفیت جدیدی برای تولید برق چه در حوزه نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی و چه در حوزه تجدید پذیر ایجاد نکرده بودیم، متاسفانه وضعیت تولید ما مطابق احکام برنامه ششم پیش نرفت.
برنامه در حوزه تولید زیر ۳۰ درصد تحقق داشته و در بخش تجدیدپذیر زیر ۱۵ درصد محقق شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت سیزدهم هم تعمیر و بازسازی نیروگاههای فعلی و هم تکمیل نیروگاههایی که بخش بخار آنان تکمیل نشده بود و هم نیروگاههای جدید الاحداث توسط صنایع بزرگ کشور را آغاز کرده است.
در قانون مانع زدایی از صنعت برق کشور نیز این موضوع قانون دائمی شد که صنایع بزرگ باید برق مورد نیاز خود را تامین کنند.
اقداماتی شروع شده است و حدود ۳ الی ۵ سال زمان میبرد تا نیروگاهها بر روی مدار تولید بیایند. امیدوار هستیم بتوانیم از این طریق تا حدودی ناترازی برق را جبران کنیم.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: بخش مهمتر این موضوعات، بهینه سازی مصرف انرژی است که افزایش راندمان نیروگاهها باید در دستور کار وزارت نیرو قرار بگیرد.
در برنامه هفتم ما تکلیف کردیم که در پایان برنامه راندمان نیروگاهها باید حداقل ۴ درصد افزایش پیدا کند، راندمان نیروگاههای جدید نیز نباید زیر ۵۰ درصد باشد. این هم تکلیف قانون برنامه هفتم و هم تکلیف قانون مانع زدایی از صنعت برق کشور است.
شریعتی خاطرنشان کرد: ماده ۱۰ قانون مانع زدایی از صنعت برق کشور نیز تکلیف کرده که یارانه سوخت نیروگاهی در طول زنجیره حذف و به آخر زنجیره و مصرف کننده نهایی داده شود.
بر اساس نظام افزایش پلکانی نیز ۷۵ درصد مشترکان باید از تعرفه یارانهای استفاده کنند و بالاتر از الگوی مصرف نیز به صورت تصاعدی تعرفهها افزایش پیدا کند.
ما پیگیر هستیم این موضوع اجرایی شود. اگر هم بحث تولید و هم بحث بهینه سازی در وزارت نیرو تکمیل شود، امیدوار هستیم ظرف مدت اجرای برنامه هفتم بتوانیم بر وضعیت ناترازی غلبه کنیم.