گزارش مسیر انرژی، المیادین نوشت: بعد از انتظار ۲۰ ساله ایرانیها، علیرغم فشار آمریکا توانستند که در میدان پارس جنوبی گاز استخراج کنند
شبکه المیادین برای تهیه یک گزارش میدانی به میدان گازی پارس جنوبی رفت. این شبکه تنها شبکه عربی خارجی است که در مراسم آغاز استخراج گاز از این سکوی واقع در عسلویه که با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران انجام شد، حضور داشت.
مسالهای که تا روز گذشته برای ایرانیها رویا بود امروز به حقیقت تبدیل شد زیرا استخراج گاز از پارس جنوبی نقطه تحولی مهم و گامی موفق است. مهندسان ایرانی توانستند آن را محقق کنند و از اعماق دریا گاز طبیعی استخراج کنند.
سید ابراهیم رئیسی در جریان این بازدید تاکید کرد که تولید گاز ما در پارس جنوبی به ۵۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید. افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی که مهندسان ایرانی توانستند آن را محقق کنند اقدامی بزرگ و عملیاتی پیچیده است.
در این گزارش آمده که این میدان گازی در نوع خود بزرگترین میدان گازی جهان است. حجم گاز کشف شده در آن یک هشتم گاز کشف شده در کل جهان تخمین زده میشود.
از سوی دیگر محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت که حجم گاز استخراج شده از پارس جنوبی تقریبا به نصف تولید گازی کل ایران میرسد. تقریبا هزینه این مرحله از استخراج به ۵ میلیارد دلار میرسد.
المیادین: وزن سکوی گازی پارس جنوبی به سه هزار تن میرسد
وی گفت که بعد از خروج شرکتهای خارجی از پارس جنوبی به دلیل تحریمها، این کار توسط متخصصان داخلی انجام شد.
مدیر شرکت پارس جنوبی گفت درحالی که شرکتهای خارجی طی ۲۰ سال نتوانستند اقدام عملی در این بخش از پارس جنوبی انجام دهند، مهندسان ایرانی کار را انجام دادند.
در بخش دیگر این گزارش آمده است که وزن سکوی گازی پارس جنوبی به سه هزار تن میرسد. اما دستاورد مهمتر این است که این سکو کاملا ایرانی است و علیرغم تحریمهای آمریکا و اروپا به دست مهندسان ایرانی ساخته شد.
این سکو در عملیاتی با ریسک بالا توسط شناورهای بزرگ به فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی انتقال داده شد.
این شبکه لبنانی مینویسد که استخراج گاز از پارس جنوبی به منزله پمپاژ اکسیژن در ریههای اقتصاد ایران است. زیرا سالانه تقریبا ۲۰ میلیارد دلار عائدی برای خزانه دولت خواهد داشت. همچنین حدود ۱۰ هزار فرصت شغلی دائمی برای جوانان ایرانی ایجاد می کند.