اکتشافات جدید جایگزین ذخایر نفت و گاز روسیه شد

ذخایر جدید نفت خام و میعانات گازی در سال ۲۰۲۳، به ۵۵۰ میلیون تن رسید و تولید نفت روسیه در سال میلادی گذشته، ۵۲۳ میلیون تن بود.
نفت روسیه

به گزارش مسیر انرژی و به نقل از ایرنا، کمیسیون ذخایر دولتی روسیه اعلام کرد ذخایر جدید نفت خام و میعانات گازی در سال ۲۰۲۳، به ۵۵۰ میلیون تن رسید و تولید نفت روسیه در سال میلادی گذشته، ۵۲۳ میلیون تن معادل ۱۰.۴۶ میلیون بشکه در روز بود.

داده‌های کمیسیون دولتی روسیه نشان داد ذخایر گاز طبیعی نیز در سال ۲۰۲۳ به طور کامل جایگزین شد، زیرا ذخایر جدید ۷۰۵ میلیارد متر مکعب و تولید گاز، ۶۴۲ میلیارد متر مکعب بود.

با وجود داده‌هایی که نشان می‌دهد ذخایر کاملا جایگزین شده، روسیه ممکن است در عرضه بخشی از تولید نفت و گاز آینده خود در بازارهای بین المللی با مشکلاتی مواجه شود. بخش عمده نفت خام و سوخت روسیه، بازارهای جدیدی در آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا پیدا کرد، اما صادرات گاز طبیعی پس از آغاز جنگ در اوکراین، کاهش یافته است.

پس از آن که روسیه عرضه گاز به چندین کشور اتحادیه اروپا را متوقف کرد و منفجر شدن خط لوله زیردریایی نورد استریم در دریای بالتیک در اواخر سال ۲۰۲۲، صادرات گاز شرکت گازپروم به اروپا از طریق خط لوله، در سال ۲۰۲۳، به میزان ۵۵.۶ درصد کاهش یافت.

طبق محاسبات رویترز که بر مبنای داده‌های گروه انتقال گاز اروپایی Entsog و گزارشهای روزانه گازپروم درباره ترانزیت از طریق اوکراین بوده است، حجم روزانه گاز روسیه از طریق خط لوله به اروپا، از ۱۷۴.۸ میلیون متر مکعب در سال ۲۰۲۲، به ۷۷.۶ میلیون متر مکعب در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت.

بعلاوه، روسیه در بحبوحه چالش‌های رو به رشد، ممکن است مجبور شود برنامه‌های خود را برای افزایش قابل توجه صادرات گاز خط لوله به شرق و صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) به تاخیر بیاندازد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، روسیه از زمان آغاز جنگ در اوکراین و کاهش حجم صادرات گاز به اروپا، برای صادرات گاز از طریق خط لوله، بیشتر به بازار چین متکی بوده است اما به نظر می رسد که مذاکرات در خصوص خط لوله دوم به چین متوقف شده است و همزمان، تحریم‌های غرب علیه مسکو تشدید شد و پروژه جدید صادرات ال‌ان‌جی در قطب شمال شود که قرار بود امسال راه اندازی شود را هم دربرگرفته است.

انتهای پیام

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=16186

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

بین الملل