به گزارش مسیر انرژی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، در مورد پتروشیمی میانکاله گفت: “دستگاههای ذیربط مانند محیط زیست و منابع طبیعی باید پیش از هر اقدامی، تمام ویژگیهای منطقه را به سرمایهگذار اعلام میکردند.”
سمیه رفیعی، با اشاره به ممنوعیت بارگذاری صنایع در نوار سبز شمال کشور، از توقف این پروژه، توسط رئیس جمهور، ابراز خرسندی کرد.
درخواست برای اجرای قانون
در این جلسه، وی بر ضرورت اجرای قانون و این حقیقت که سرمایهگذار از زمان دریافت زمین، نتوانسته کار را پیش ببرد، تاکید کرد. رفیعی با اشاره به اینکه زمین تخصیص یافته به پتروشیمی میانکاله احتمالاً ۱۰ برابر بیشتر از نیاز تولید است، گفت: “طبق قانون، اگر پروژه در مدت معین اجرا نشود، زمین باید پس گرفته شود.”.
انتقاد از عدم اجرای الگوی کشت
رفیعی در واکنش به طرحهایی مانند احداث سدها و باغات بدون پیوست محیط زیستی، به کشت سیب، یونجه و چغندر در اطراف دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: “بحث الگوی کشت روی زمین مانده است. همه درباره آن حرف میزنند و قانون و بودجه هم دارد، اما در عمل محقق نمیشود.”
وی افزود: “گسترش باغات بدون توجه به نیاز داخلی یا بازار صادراتی، و نوسانات سالانه در تولید برخی محصولات مانند گوجه فرنگی و سیب زمینی، ناشی از عدم اجرای الگوی کشت است.”