به گزارش مسیر انرژی به نقل ایلنا، حسینی در ادامه اشاره کرد که ایران با ذخایر گازی خود میتواند بازارهای بزرگی را هدف قرار دهد و به راحتی تبدیل به هاب گازی منطقه شود. وی مثال زد که روسیه با ذخایر مشابه، توانسته ۲۳ کشور اروپایی را به خود وابسته کند و حتی پیش از جنگ با اوکراین به عنوان هاب گازی اروپا شناخته میشد.
این تحلیلگر انرژی تاکید کرد که واردات گاز از روسیه یا سواپ آن نه تنها به ایران در مسیر هاب گازی کمک نمیکند، بلکه باعث میشود ایران بازارهای بالقوه خود را از دست بدهد. به عنوان مثال، گاز ایران میتواند به کشورهای مختلفی مانند امارات، پاکستان و افغانستان صادر شود، اما با واردات گاز روسیه، این فرصتها به گازپروم واگذار خواهد شد.
حسینی همچنین به عدم همکاری روسیه با ایران در پروژههای گازی اشاره کرد و گفت که روسیه نه تنها در توسعه میدانهای گازی ایران همکاری نکرد، بلکه در زمان قراردادهای قبلی، حتی از امضای قراردادها در آخرین لحظات خودداری کرد.
در پایان، حسینی بر لزوم راهاندازی دیپلماسی انرژی تاکید کرد و افزود که ایران باید از ابزارهای خود استفاده کرده و با همکاری وزارتخانههای نفت و امور خارجه، وارد بازار جهانی شود. او همچنین بر اهمیت حل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور در راستای رفع تحریمها و جذب سرمایهگذاری تاکید کرد.