به گزارش مسیر انرژی، علی کاردر، مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران، گفت: اعداد مختلفی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت وجود دارد، از ۱۳۰ میلیارد دلار تا ۲۵۰ میلیارد دلار، چون برخی پروژهها تغییر وضعیت دادهاند. توسعه صنعت نفت نیاز به سرمایهگذاری بالا دارد، به ویژه در چاههای نفت در دوره دوم عمرشان که به سرمایه برای فشار افزایی نیاز دارند.
وی افزود: در داخل کشور توانایی تأمین این حجم از سرمایه وجود ندارد و باید تعاملات بینالمللی شکل بگیرد. برای جذب سرمایه، بازارهای مالی نظیر صندوق پروژه یکی از راهها است که میتواند مردم را مشارکت دهد. این صندوق در کنار اوراق و تأمین منابع از طریق بانکها و صندوق توسعه، از اولویتهاست.
کاردر ادامه گفت: صندوق پروژه میتواند به جذب سرمایه کمک کند و در صورتی که پروژههای مناسب انتخاب شود، میتواند جذابیت بیشتری پیدا کند. وی همچنین به همکاری با کشورهای خارجی مانند چین و روسیه اشاره کرد و گفت: چین منابع مالی آزاد دارد و میتواند در پروژههای نفتی همکاری کند.
در مورد فاینانس چین، کاردر توضیح داد که مکانیزمهای IPC فقط تأمین منابع نیستند و به حوزه توسعه و تکنولوژی مربوط میشوند. وی افزود: بالادست نفت مشکلی در تأمین سرمایه ندارد اما ممکن است در صادرات با مشکل مواجه شود. تأمین مالی اصلی باید از طریق سرمایهگذار و تکنولوژی بینالمللی باشد.
وی در پایان گفت: برای تأمین مالی باید به منابع خرد اکتفا نکرد و هدفگذاری باید بر اساس جذب سرمایه از سرمایهگذاران بینالمللی باشد تا مشکلات اساسی مانند ضریب بازیافت حل شود.
رضا سپهوند گفت: رویداد «تحول در سرمایهگذاری» برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برگزار میشود و ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری معرفی خواهد شد.