خودکفایی پتروشیمی شهید تندگویان در تولید کاتالیست‌های اساسی

پتروشیمی شهید تندگویان یکی از پیشرو‌ترین شرکت‌های صنایع خلیج فارس در زمینه خودکفایی تولید کاتالیست‌های اساسی است.
خودکفایی پتروشیمی شهید تندگویان در تولید کاتالیست‌های اساسی

به گزارش مسیر انرژی؛ پس از بارگیری موفق کاتالیست ایرانی‌سازی شده پالادیوم در بهار امسال، با امضای تفاهم‌نامه ساخت ۲ کاتالیست «استات کبالت و استات منگنز» توسط متخصصان داخلی، شمارش معکوس برای برگزاری جشن خودکفایی و بی‌نیازی پتروشیمی شهید تندگویان از خرید خارجی کاتالیست آغاز شد.

رئیس مجتمع شرکت پتروشیمی شهید تندگویان با اشاره به امضای تفاهم‌نامه ساخت ۲ کاتالیست «استات کبالت و استات منگنز»  در مراسمی بین مدیرعامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان و مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پتروشیمی با حضور رئیس‌جمهور، ارزش طرح جدید ایرانی‌سازی در این زنجیره تولید «پلی‌اتیلن‌ترفتالات» صنعت پتروشیمی ایران را ۴۸۶ میلیارد تومان و ۲.۳ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: تولید این ۲ کاتالیست جدید، سالانه ۲ میلیون یورو صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور به ارمغان می‌آورد.

امین ملک‌زاده با اعلام اینکه تاکنون از مجموع ۷ کاتالیست مصرفی پتروشیمی شهید تندگویان با امضای تفاهم‌نامه به دانش فنی یا ساخت ۶ کاتالیست با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی دست‌یافته‌ایم، اظهار داشت: ساخت داخلی آخرین کاتالیست هم در یک بازه ۳ تا ۶ ماه آینده انجام خواهد شد.

او تصریح کرد: کاتالیست پلاتین بر پایه الومینا آخرین کاتالیستی است که به‌زودی با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی‌سازی خواهد شد.

وی درباره جزئیات داخلی‌سازی ۲ کاتالیست «استات کبالت و استات منگنز»  هم توضیح داد: این کاتالیست‌ها در فاز دوم پتروشیمی شهید تندگویان باهدف تبدیل پارازایلین به پودر ترفتالیک اسید کاربرد دارد که پیش‌تر از شرکت‌های شرق آسیا تأمین شده است.

ملک‌زاده همچنین از ایرانی‌سازی طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی مصرفی در این پتروشیمی خبر داد و خاطرنشان کرد: آخرین محصول داخلی‌سازی شده روغن ترمینول ۶۶ بود، این محصول سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن در فرایند تولید مصرف داشت کو هزینه واردات این ماده شیمیایی به‌ازای هر کیلوگرم حدود ۱۰ تا ۱۲ یورو بود که با ایرانی‌سازی آن، صرفه‌جویی ارزی قابل‌قبولی حاصل شد.

در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=22126

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ترین ها