به گزارش مسیر انرژی به نقل از ایسنا، آژانس ملی مبارزه با جرایم انگلیس (NCA)، دیزانی آلیسون مادوکه، رئیس سابق اوپک را متهم کرد که در زمان تصدی مقام وزیر نفت نیجریه، رشوه دریافت کرده است.
آلیسون مادوکه ۶۳ ساله، اولین بار در اکتبر سال ۲۰۱۵ در لندن دستگیر شد، اما به قید وثیقه آزاد شد. آژانس ملی مبارزه با جرایم انگلیس اعلام کرد که مادوکه باید دوم اکتبر، در دادگاهی در لندن حاضر شود. مادوکه نخستین زنی در تاریخ بود که به عنوان وزیر نفت در نیجریه منصوب شد و بعدها، نخستین رئیس زن اوپک شد.
اندی کلی، رئیس واحد فساد بینالمللی این آژانس در بیانیهای گفت: ظن ما بر این است که دیزانی آلیسون مادوکه از قدرت خود در نیجریه، سوء استفاده کرده و پاداشهای مالی را برای اعطای قراردادهای چند میلیون پوندی پذیرفته است. رشوه یک شکل فراگیر از فساد است که جرایم جدی را ممکن میکند و میتواند عواقب مخربی برای کشورهای در حال توسعه داشته باشد.
نیجریه که بزرگترین تولیدکننده نفت در آفریقاست، درگیر فساد گستردهای بوده و در شاخص شفافیت بینالملل، در میان ۱۸۰ کشور، در رتبه ۱۵۰ قرار دارد. نیروهای ارتش نیجریه در راستای مقابله با تجارت غیرقانونی نفت این کشور، در اوایل ماه میلادی، ۳۶ پایگاه پالایش غیرقانونی را تخریب کردند و ۲۲ مظنون به نفت دزدی را در دلتای نیجر دستگیر کردند.
سخنگوی مرکز دفاعی به رسانههای محلی گفت: در این عملیات، ۳۱۰ هزار و ۷۰۰ لیتر نفت خام، ۱۴ هزار و ۶۷۵ لیتر نفت گاز خودرو و ۴۹ هزار لیتر کروسن و انواع سلاح کشف و ضبط شده است.
مله کیاری، مدیرعامل شرکت ملی نفت نیجریه سال گذشته فاش کرد که نیجریه تقریبا همه تولید نفت در هاب نفتی «بانی» را از دست میدهد.
«بانی لایت» یک گرید نفتی سبک شیرین در نیجریه و یک شاخص مهم نفت برای کل تولید نفت غرب آفریقا است. این گرید نفتی به خصوص بازدهی بنزین خوبی دارد که آن را به یک نفت محبوب برای پالایشگاههای آمریکایی به خصوص در منطقه گلف کاست تبدیل کرده است. هر چند این برآوردها معمولا تقریبی هستند، اما شرکت ملی نفت نیجریه و وزارت نفت این کشور، میزان نفت مسروقه را بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز تخمین زدهاند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، نیجریه ۱.۱۸۴ میلیون بشکه در روز نفت در ماه مه تولید کرد که این کشور را بالاتر از لیبی (۱.۱۵۸ میلیون بشکه در روز)، آنگولا (۱.۱۱۱ میلیون بشکه در روز) و الجزایر (۹۶۲ هزار بشکه در روز) قرار داده و به بزرگترین تولیدکننده آفریقا تبدیل کرده است.
انتهای پیام