روند منفی حاشیه سود پتروشیمی پردیس ادامه دارد

مطالبات پتروشیمی پردیس از دولت فراتر از 43 هزار میلیارد تومان بوده که در واقع این مبلغ حق و حقوق سهامداران مخصوصا سهامداران خرد است
روند منفی حاشیه سود پتروشیمی پردیس ادامه دارد

به گزارش مسیر انرژی، پتروشیمی پردیس با ظرفیت تولید ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار تن اوره و همچنین ۲ میلیون و ۴۰ هزار تن آمونیاک به تولید اوره در کشور مشغول است اما طبق صورت های مالی شرکت میزان تولید عملی در اوره ۳ میلیون تن و در آمونیاک یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن می باشد.
رشد درآمد شپدیس متوقف شد
با توجه به گزارش های منتشر شده توسط پردیس، در صورت سود و زیان شاهد توقف روند رشد درآمد حاصل از فروش هستیم بطوری که مبلغ فروش در سال ۱۴۰۲ با افت حدود ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۳۴.۷ هزارمیلیارد تومان کاهش یافته است. این در حالی است که بهای تمام شده حدود ۶ درصد افزایش یافته است و این موضوع اثر مستقیم خود را بر روی حاشیه سود نشان می دهد.
تداوم روند منفی حاشیه سود ناخالص برای چهارمین سال

همانطور که گفته شد با توجه به نحوه عملکرد شرکت در طی سال مالی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، حاشیه سود شرکت به شدت افت کرده و روند نزولی خود را با شیب قابل ملاحظه ای در پیش گرفته است. به طوری که حاشیه سود ناخالص در نه ماهه سال مالی گذشته به ۴۹ درصد تقلیل یافته است. به نظر می رسد با وجود وضعیت تولید و فروش در سه ماهه تابستان نیز نتواند شرایط بهتری نسبت به فصل های ماقبل ایجاد کند.
علاوه بر این سود خالص شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان بوده که این مبلغ در سال مالی ۱۴۰۲ به ۲۱ هزار میلیارد تومان تقلیل یافته است. همچنین درحالی شاهد کاهش ۱۶ درصدی سود خالص هستیم که درآمد های غیر عملیاتی شرکت با رشد ۶۴ درصدی مواجه شده است.
فروش مهرماه شپدیس ۴۰ درصد سقوط کرد
فروش انواع اوره در مهر ماه این واحد پتروشیمی چیزی حدود ۳ هزار میلیارد تومان بوده که این مقدار نسبت به ماه ماقبل خود یعنی شهریور ماه که ۵ هزار میلیارد تومان بوده است کاهش ۴۰ درصدی را نشان می دهد. و اگر این روند با توجه به مشکلات و محدودیت های موجود و همچنین مشکلات پیش روی صنعت اوره و بویژه برای شپدیس، می توان گفت که سود سال مالی در جریان حداقل ۴۰ درصد افت خواهد داشت.
زمستان سرد پتروشیمی پردیس زودتر شروع شد
گفتنی است، با توجه به اطلاعیه شرکت در روزهای اخیر در حال حاضر و تا اطلاع ثانوی یکی از فازهای تولید با ظرفیت یک میلیون تن، از مدار خارج شده است. این کاهش تولید به دلیل کمبود گاز طبیعی در روز های سرد سال می باشد. این ناترازی امسال بسیار زودتر از سال های گذشته گریبان گیر شرکت های تولید کننده اوره شده است. از آنجایی که پردیس بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور می باشد، اثر منفی این موضوع چندین برابر شده و تاثیراتش در صورت های مالی و عملکرد های ماه آینده نمایان خواهد شد. به نظر می رسد این وضعییت نابسامان حداقل به مدت ۵ ماه بر قرار باشد که با این حساب امیدی به سود دهی شرکت در شش ماهه اول سال مالی ۱۴۰۴ نخواهد بود.
کاهش ارزش مطالبات سهامداران پردیس

در طرف دیگر با وجود افزایش نرخ اوره کشاورزی و همسان سازی تقریبی آن با نرخ های آزاد داخلی که در بورس کالا کشف قیمت می شود، همچنان با قیمت هایی به مراتب کمتر از قیمت های واقعی به نهاد های دولتی تحویل داده می شود. در سال مالی گذشته این مبلغ در حدود ۶.۶ هزار میلیارد تومان بوده که این مبلغ در واقع عدم نفع سهامداران این شرکت از سود پایان سال در مجمع می باشد. در اینجا قرار است این مابه التفاوت را جهاد کشاورزی به این شرکت پرداخت کند. به نظر می رسد این بدهی نیز همانند بدهی سرسام آور دولت که از سال ۹۸ تا سال گذشته تلنبار شده قرار گرفته و همچنان معوق خواهد ماند. متاسفانه از آنجایی که این بدهی ریالی می باشد، روز به روز از ارزش آن کاسته شده و در زمان موعود که احتمالا تهاتر خواهد شد بسیار بی ارزش خواهد شد.


لازم به ذکر است که مطالبات پتروشیمی پردیس از دولت فراتر از ۴۳ هزار میلیارد تومان بوده که در واقع این مبلغ حق و حقوق سهامداران مخصوصا سهامداران خرد است. سهامداران اصلی که پارسان و در راس آن ها سرمایه گذاری غدیر می باشند تاکنون قدمی در راستای احقاق حق خود و دیگر ذینفعان بر نداشته و این موضوع بااهمیت را رها کرده اند.
سقوط سود خالص شپدیس در پی ضعف عملکرد مدیریتی
در پایان این تحلیل به سود هر سهم شرکت که در کدال منتشر شده می رسیم و با افت ۱۰ درصدی مواجه می شویم. شرکت پتروشیمی پردیس سود خالص هر سهم شرکت را با کاهش ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل رقم ۲۳،۷۰۳ ریال اعلام کرده است. البته گفتنی است باوجود افزایش نرخ محصولات، سود عملیاتی شرکت که از اهمیت بیشتری برای سهامداران برخوردار است نیز با افت ۱۴ درصدی روبرو شده که نشان از ضعف عملکرد مدیریتی دارد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=21003

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پتروشیمی