به گزارش مسیر انرژی و به نقل از ایسنا، عربستان سعودی اعلام کرد کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز خود را تا پایان ژوئن تمدید میکند و تولید خود را در حدود ۹ میلیون بشکه در روز نگه میدارد.
روسیه، تولید و صادرات نفت خود را به میزان ۴۷۱ هزار بشکه در روز در سه ماهه دوم کاهش خواهد داد. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، آمار جدیدی ارائه کرد که نشان میدهد کاهش تولید، سهم رو به رشدی از این اقدام را تشکیل میدهد.
نفت از تنشهای ژئوپلیتیکی رو به رشد و حوادث امنیتی برای کشتیها در دریای سرخ در سال ۲۰۲۴، حمایت یافته است اما نگرانی نسبت به رشد اقتصادی، روی قیمتها سنگینی میکند. هرچند پیشبینی شده بود اوپک پلاس کاهش تولید اخیر خود را حفظ کند اما اعلام تصمیم روسیه، ممکن است از قیمتها، حمایت بیشتری کند.
جیووانی استونوو، تحلیلگر موسسه مالی «یو بی اس» با بیان این که این تحولات تا حد زیادی پیشبینی شده بود، در این باره گفت: سورپرایزی از سوی روسیه وجود داشت. اگر روسها، کاهش تولید را به صورت کامل اجرا کنند، نفت بیشتری از بازار حذف میشود و بنابراین، این سورپرایزی است که هیچ کس انتظار داشت و میتواند قیمتها را بالا ببرد.
اعضای اوپک پلاس روز یکشنبه، این کاهش را به صورت جداگانه اعلام کردند و اوپک بعدا بیانیهای منتشر کرد و کاهش تولید مجموعا ۲.۲ میلیون بشکه در روز را تائید کرد. خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (SPA) اعلام کرد این کاهش با توجه به شرایط بازار، به تدریج معکوس خواهند شد.
تحلیلگران بانک سرمایه گذاری جفریس در گزارشی اعلام کردند این تصمیم، پیامی از همبستگی را ارسال و تائید کرد این گروه برای بازگشت حجم عرضه، عجله ندارد و از این دیدگاه حمایت میکند که وقتی این اتفاق سرانجام روی دهد، تدریجی خواهد بود.
اوپک پلاس در نوامبر گذشته، با کاهش داوطلبانه حدود ۲.۲ میلیون بشکه در روز برای سه ماهه اول موافقت کرده بود و این کاهش، شامل کاهش تولید یکجانبهای بود که عربستان سعودی برای اولین بار، در ژوئیه انجام داده بود.
تاماس وارگا از کارگزار نفتی «پی وی ام» گفت: تمدید قرارداد پیشبینی شده بود اما تمدید آن تا پایان سه ماهه دوم، ممکن است غافلگیرکننده باشد. انتظار میرفت بازار قویتر گشوده شود.
سه تولیدکننده اوپک در بیانیههای جداگانهای اعلام کردند: برای سه ماهه دوم، عراق کاهش تولید ۲۲۰ هزار بشکهای خود را تمدید خواهد کرد، امارات عربی متحده، کاهش تولید ۱۶۳ هزار بشکهای خود را حفظ خواهد کرد و کویت، کاهش روزانه ۱۳۵ هزار بشکهای تولید خود را ادامه خواهد داد. الجزایر هم تولیدش را ۵۱ هزار بشکه در روز و عمان، به میزان ۴۲ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد.
قزاقستان اعلام کرد کاهش داوطلبانه ۸۲ هزار بشکه در روز را تا پایان سه ماهه دوم تمدید خواهد کرد.
اوپک پلاس از اواخر سال ۲۰۲۲ برای حمایت از بازار در بحبوحه افزایش تولید آمریکا و سایر تولیدکنندگان خارج از این گروه و نگرانی نسبت به تقاضای ضعیف در بحبوحه نرخهای بهره بالا در اقتصادهای بزرگ جهان، چندین دور کاهش تولید را به اجرا گذاشته است. بنا بر محاسبات رویترز، مجموع کاهش تعهدات اوپک پلاس از سال ۲۰۲۲ تاکنون، حدود ۵.۸۶ میلیون بشکه در روز است که معادل ۵.۷ درصد تقاضای روزانه جهانی است.
منابع هفته گذشته به رویترز گفتند: اوپک پلاس تمدید دور اخیر کاهش تولید تا پایان سه ماهه دوم، بررسی خواهد شد و یکی از آنها گفت: چنین احتمالی وجود دارد.
چشم انداز تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری، مبهم است. اوپک یک سال دیگر رشد نسبتا قوی تقاضا به میزان ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز، به خصوص در آسیا را پیش بینی کرده و در مقابل، آژانس بینالمللی انرژی، رشد بسیار کندتر ۱.۲۲ میلیون بشکه در روز را پیش بینی میکند.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین آژانس بینالمللی انرژی انتظار دارد که عرضه نفت در سال ۲۰۲۴، به رکورد ۱۰۳.۸ میلیون بشکه در روز در سال جاری برسد که با رشد عرضه تولیدکنندگان خارج از اوپک پلاس، از جمله آمریکا، برزیل و گویان صورت میگیرد.
انتهای پیام