عاقبت صادرات گاز ایران به پاکستان چه می‌شود؟

سنگدوینی درباره احتمال تاثیرگذاری درگیری اخیر بر اجرای پروژه صادرات گاز ایران به پاکستان تصریح کرد: قطعا درگیری‌ها تاثیرگذار نیست
سرنوشت صادرات گاز ایران به پاکستان چه می‌شود؟

به گزارش مسیر انرژی، یک نماینده مجلس گفت: پاکستان خواستار اجرای خط است ما نیز این امکان را داریم که پروژه را اجرا و گاز را به این کشور انتقال دهیم.
رمضانعلی سنگدوینی درباره سرانجام صادرات گاز به پاکستان اظهار داشت: در آخرین سفری بنده که ابتدای امسال به پاکستان داشتم موضوع صادرات گاز ایران به پاکستان‌مطرح شد و طرف پاکستانی خیلی تمایل داشت که این خط اجرا و گاز را از ایران دریافت کند و از سوی دیگر وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران هم دنبال این بود که این خط اجرا شود.
وی افزود: اکنون از موعد اولیه توافق گذشته و باید مجددا بین دو کشور توافقاتی صورت گیرد و خط در طرف پاکستان اجرا شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بنده هنوز از نتیجه نهایی رای دادگاه و به داوری رفتن و شکایت ایران در زمینه این پروژه اطلاعی ندارم اما طبق آخرین اخباری که در دست دارم دو طرف همچنان بر اجرای پروژه و انتقال گاز ایران به پاکستان تمایل دارند.
وی تاکید کرد: پاکستان خواستار اجرای خط است ما نیز این امکان را داریم که پروژه را اجرا و گاز را به این کشور انتقال دهیم. در هر حال بنده تا جایی که اطلاع داریم دو طرف موافقند که خط اجرا شود و در سطح دولت دو کشور بحث این بود که خط اجرا شود و مانعی هم برای صادرات وجود ندارد.
سنگدوینی درباره احتمال تاثیرگذاری درگیری اخیر بر اجرای پروژه صادرات گاز ایران به پاکستان‌تصریح کرد: قطعا درگیری‌ها تاثیرگذار نیست و این موضوع به لحاظ دیپلماسی قابل حل است، ما دو کشور همسایه و مسلمان هستیم. پاکستان در حال مقابله با تروریسم است ما نیز تمام قد با تروریستم مقابله می‌کنیم و هر دو کشور باید نسبت به این امر مراقبت کنیم. اینها مواردی است که از طریق دیپلماسی حل می‌شود، بنابراین می‌توان برای خط IP برنامه‌ریزی و نسبت به اجرای آن اقدام کرد.
دو کشور ایران-پاکستان در سال ۲۰۰۹ یک قرارداد گازی امضا کردند که بر اساس آن مقرر شد خط لوله ایران-‌پاکستان تا سال ۲۰۱۴ احداث شود و ایران از ابتدای سال ۲۰۱۵ روزانه ۲۱ میلیون متر مکعب گاز به این کشور تحویل دهد و در ازای هر روز تاخیر، پاکستان موظف به پرداخت یک میلیون دلار جریمه خواهد بود.
ایران تا سال ۲۰۱۵ خط لوله انتقال گاز را تا نزدیکی‌های مرز پاکستان احداث کرد، اما پاکستان به‌دلیل تحریم‌های آمریکا هنوز برای احداث خط لوله ۷۵۰ کیلومتری از مرزهای ایران تا منطقه نواب‌شاه در ایالت سند اقدام نکرده است.
سال ۲۰۱۹ و بعد از هشدارهای ایران، دو کشور دوباره توافق کردند که این پروژه از سر گرفته شود.
مقامات ایران به هیات پاکستانی اعلام کرده‌اند که تحریم‌های آمریکا «غیرقانونی» است و این کشور باید هر چه زودتر اقدام به احداث خط لوله برای دریافت گاز ایران کند، وگرنه طبق قرارداد، تهران از دیوان بین‌المللی درخواست خسارت خواهد کرد. که بر اساس آن مقامات ایران به پاکستان اعلام کرده‌اند تا بهار سال ۱۴۰۳ خط لوله‌ای برای دریافت گاز ایران احداث کند وگرنه با جریمه ۱۸ میلیارد دلاری روبرو خواهد شد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=16064

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

گزارش و تحلیل