به گزارش مسیر انرژی، تحلیل اندیشکده «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» (CREA) نشان داد هند در ژوئیه، دومین خریدار بزرگ سوختهای فسیلی روسیه بود. حدود ۸۰ درصد از واردات سوخت فسیلی هند از روسیه، نفت خام به ارزش ۲.۸ میلیارد دلار بود.
چین، ۴۷ درصد از صادرات نفت خام روسیه را در ژوئیه دریافت کرد و پس از آن، هند با ۳۷ درصد، اتحادیه اروپا با هفت درصد و ترکیه با ۶ درصد، قرار گرفتند.
هند همچنین ۱۸ درصد از صادرات زغال سنگ روسیه را خرید و در رتبه دوم پس از چین قرار گرفت که ۴۵ درصد از صادرات زغال سنگ روسیه را دریافت کرد.
مسکو از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ و تحریمهای غرب و سایر تحریمها علیه فروش نفت روسیه، به بزرگترین تامین کننده نفت هند تبدیل شده است. هند طی دو سال گذشته، بخش زیادی از عرضه نقدی روسیه را خریداری کرده اما اکنون به دنبال امضای قراردادهای خرید بلندمدت است.
رویترز ماه گذشته به نقل از یک منبع دولتی گزارش کرد پالایشگاههای دولتی هند، مذاکرات گروهی برای امضای قراردادهای بلندمدت خرید نفت روسیه را آغاز کرده اند. هند در بحبوحه توسعه ظرفیت پالایش، به تامین نفت قابل پیش بینی و باثبات نیاز دارد.
بعضی از پالایشگاههای خصوصی، توافقهای بلندمدت برای خرید نفتروسیه منعقد کردهاند. این پالایشگاهها شامل نایارا انرژی و ریلاینس اینداستریز هستند. ریلاینس اینداستریز اوایل امسال، یک توافق یک ساله با روسنفت برای خرید حداقل دو محموله نفت اورال به روبل روسیه در ماه، امضا کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، روسیه برای دومین سال متوالی، بزرگترین تامین کننده نفت هند مانده و افزایش واردات از روسیه، سهم اوپک و خاورمیانه از بازار هند را به رکورد پایینی رسانده است.
انتهای پیام