عملیات کابل‌گذاری دریایی بین سکوهای سروش و نوروز انجام شد

عملیات کابل‌گذاری دریایی بین سکوهای سروش و نوروز با استفاده از تجهیزات ساخته‌شده به همت دانش‌بنیان‌ها، همچنین بهره‌مندی از امکانات شناور لنگرانداز انجام شد.
عملیات کابل‌گذاری

به گزارش مسیر انرژی به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، سرپرست برنامه‌ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل‌ونقل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: با استفاده از تجهیزات ساخته‌شده به همت دانش‌بنیان‌ها، همچنین بهره‌مندی از امکانات شناور لنگرانداز، عملیات کابل‌گذاری دریایی بین چاه‌های درون‌میدانی میدان‌های سروش و نوروز به طول حدود ۳ کیلومتر با موفقیت پایان یافت.

امیر بغلانی اظهار کرد: در این عملیات، با حمایت این شرکت، دستگاه‌ DP (Dynamic Positioning) پرتابل توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای دریافت سیگنال‌های DGPS از ماهواره، طراحی و ارتباط سیگنالی با کنسول DP شناور برقرار و با این اقدام، عملیات کابل‌گذاری بدون انحراف در مسیر تعیین‌شده امکان‌پذیر شد.

عملیات کابل‌گذاری دریایی به‌وسیله شناور لنگرانداز تحت اجاره شرکت نفت فلات قاره انجام شد

وی با بیان اینکه این عملیات به‌منظور تأمین برق مورد نیاز برای راه‌اندازی پمپ‌های درون‌چاهی چند حلقه چاه و افزایش تولید در میدان‌های سروش و نوروز انجام ‌شده است، ادامه داد: کابل‌گذاری در دریا با مشکلات و پیچیدگی‌های بسیار زیادی روبه‌روست و شناوری که برای این کار استفاده می‌شود باید از نوع کابل‌گذار باشد.

افزون بر اینکه تعداد این شناورها در ایران بسیار کم است، نرخ و هزینه به‌کارگیری آنها نیز بسیار بالاست. از سوی دیگر شناور کابل‌گذار هم باید مجهز به سامانه DP باشد، بنابراین با استفاده از تجهیزات پرتابل DP، عملیات کابل‌گذاری به‌وسیله شناور لنگرانداز تحت اجاره شرکت نفت فلات قاره انجام شد.

سرپرست برنامه‌ریزی و هماهنگی عملیات بندری، دریایی و حمل‌ونقل شرکت نفت فلات قاره ایران اظهار کرد: DP تجهیزی است که با برقراری ارتباط با ماهواره و دریافت سیگنال از آن به شناور کمک می‌کند با حداقل میزان خطا در یک خط مستقیم حرکت و از انحراف مسیر جلوگیری کند.

و از این جهت اهمیت دارد که در صورت کابل‌گذاری با شناور فاقد DP، کابل‌گذاری به‌صورت مارپیچ صورت گرفته و محاسبات پروژه مختل می‌شود، بنابراین به‌دلیل محدودیت طول کابل‌ها، با استفاده از خدمات یک شرکت دانش‌بنیان داخلی، تجهیز یادشده به‌صورت پرتابل روی شناور نصب و سیگنال‌های مورد نظر از ماهواره دریافت شد و با کمترین خطا عملیات کابل‌گذاری با موفقیت پایان یافت.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=10838

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نفت