به گزارش مسیر انرژی و به نقل ازخبرگزاری رویترز، سه منبع اعلام کردند: دور تازه تحریمهای آمریکا علیه مسکو، فروش نفت روسیه به هند و تلاشهای پالایشگاههای دولتی هند برای تضمین قراردادهای عرضه سالانه را پیچیده میکند.
واشینگتن روز جمعه (چهارم اسفندماه) همزمان با دومین سالروز آغاز تنش بین روسیه و اوکراین، تحریمهایی را علیه مسکو اعمال کرد.
این تحریمها شرکت نفتکش روس «سوفکامفلوت» و ۱۴ نفتکش مرتبط با این شرکت را هدف قرار میدهد که به ادعای واشینگتن سقف قیمت فروش نفت روسیه را نقض کردهاند.
اعضای گروه هفت پیشتر برای فروش نفت روسیه سقف قیمت تعیین کرده بودند.
این منابع همچنین اعلام کردند که پالایشگاههای هند نگران هستند که دور تازه تحریمها علیه مسکو «چالشهایی» را برای فراهم کردن کشتی بهمنظور انتقال نفت روسیه ایجاد کند و ممکن است هزینه حملونقل را نیز افزایش دهد، این موضوع همچنین ممکن است تخفیف نفت خریداریشده از معاملهگران و شرکتهای روس را کاهش دهد.
افزون بر این، به گفته منابع، مسکو ممکن است مجبور شود بهمنظور محافظت در برابر خطر تحریمهای بیشتر، مقدار نفت بیشتری را از طریق معاملهگران بفروشد که این اقدام بر ابهامهای موجود در بازار میافزاید.
هند پیش از سال ۲۰۲۲ میلادی بهدلیل هزینههای بالای حملونقل بهندرت نفت روسیه را میخرید، اما پالایشگاههای سومین کشور بزرگ واردکننده نفت جهان هماکنون خریداران بزرگی هستند که بهدلیل ممنوعیت واردات نفت روسیه به اروپا، از قیمتهای پایین نفت خام سود میبرند.
روسیه در سال ۲۰۲۳ میلاد عنوان بزرگترین عرضهکننده نفت به هند را به خود اختصاص داد، دهلینو در سال ۲۰۲۳ میلادی از طریق معاملههای مدتدار و خریدهای نقدی، بهطور میانگین روزانه حدود یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه نفت از روسیه وارد کرد، در حالی که میانگین آن در سال ۲۰۲۲ میلادی روزانه ۶۵۲ هزار بشکه در روز بود.