به گزارش مسیر انرژی، مجمع عمومی عادی سالیانه مربوط به دوره مالی منتهی به اسفندماه سال ۱۴۰۳ شرکت پتروشیمی پارس، در روز سه شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به ریاست مهدی قربانی و با حضور حداکثری سهامداران در هتل هما برگزار شد. در این مجمع، سیاوش میرحاجی، مدیرعامل پتروشیمی پارس، به تشریح دستاوردها، چالشها و برنامههای آتی شرکت پرداخت و بر اهمیت توسعه زنجیره ارزش و توجه به مسئولیت اجتماعی تاکید کرد.
پتروشیمی پارس در سال ۱۴۰۳ موفق به تولید و عرضه ۴.۳ میلیون تن محصول شد که نشاندهنده رشد ۶ درصدی نسبت به سال گذشته است. این میزان تولید، در شرایطی حاصل شد که واحد استحصال اتان شرکت، عملیات تعمیرات اساسی (اورهال) را پشت سر گذاشته بود. درآمدهای حاصل از فروش استایرن مونومر به ۳۱ همت، اتان به ۱۱ همت، پروپان به ۲۷ همت و بوتان به ۲۰ همت رسید. با تصویب تقسیم سود نقدی ۱۶۰ ریالی به ازای هر سهم، عملکرد درخشان این شرکت در سال ۱۴۰۳ مورد تقدیر قرار گرفت.
بهبود نرخ فروش پنتان و مدیریت LPG:
با تلاش و پیگیریهای انجام شده، میزان دیسکانت (تخفیف) در فروش پنتان از منفی ۲۵ درصد در سال ۱۴۰۲ به منفی ۱۲ درصد در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت که نشاندهنده بهبود قابل توجه در شرایط فروش این محصول است. همچنین، علیرغم تشدید تحریمها، پتروشیمی پارس با اتخاذ استراتژیهای مناسب، در خصوص فروش محصول LPG با مشکلی مواجه نشد و توانست به تعهدات خود عمل کند.
رشد درآمد عملیاتی و سودآوری:
درآمد عملیاتی پتروشیمی پارس با ۵۷ درصد رشد نسبت به سال قبل، از مرز ۱۰۱ همت عبور کرد. سود شرکت نیز با افزایش چشمگیر از ۱۱ همت در سال ۱۴۰۲ به ۱۹ همت در سال ۱۴۰۳ رسید. در نتیجه این عملکرد مطلوب، سود به ازای هر سهم (EPS) نیز از ۲۸۰ ریال به ۳۸۹ ریال افزایش یافت.
پتروشیمی پارس با جدیت در حال پیگیری پروژه PDH (Propane Dehydrogenation) است که در امتداد زنجیره ارزش پروپان تعریف شده و دارای ارزش افزوده فزایندهای است. پیشبینی میشود این واحد در بازه سالهای ۱۴۰۶ تا ۱۴۰۷ به بهرهبرداری برسد و سالانه ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون دلار به سود خالص شرکت اضافه کند.
سیاوش میرحاجی، مدیرعامل پتروشیمی پارس با اشاره به عملکرد درخشان شرکت در سال ۱۴۰۳ و تاکید بر اهمیت توسعه زنجیره ارزش گفت: “در صورت دریافت زمین میتوانیم واحد متیونین را به طرح اضافه و کشور را از واردات بینیاز کنیم. براورد ما برای این طرح سود سالیانه ۱۶۰-۱۷۰ میلیون دلار در سال است.”
چالشها و برنامههای آتی:
شرکت پتروشیمی پارس، موفق به اخذ معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم شده است. همچنین، اختلاف ۴۵ میلیون دلاری با شرکت پتروشیمی جم به منظور حل و فصل، به داوری ارجاع داده شده است.
پتروشیمی پارس با تخصیص بودجه ۱۳۰ میلیارد تومانی برای انجام مسئولیتهای اجتماعی (CSR) در سال ۱۴۰۴، نشان داد که علاوه بر سودآوری و توسعه اقتصادی، به ایفای نقش مسئولانه در جامعه نیز اهمیت میدهد.
مدیریت شرکت در این مجمع به چالشهای پیش روی صنعت پتروشیمی از جمله وضعیت بازار PP چین، لزوم توجه به حوزه دیجیتال و هوش مصنوعی و اهمیت تامین پایدار آب و برق اشاره کرد و گفت: “شرکتها بدون توجه به حوزه دیجیتال و هوش مصنوعی محکوم به شکست خواهند بود.”