محققان ژاپنی ابزاری برای تبدیل گرما به برق با استفاده از دی سیلیسید تنگستن ساختند

محققان ژاپنی با استفاده از لایه‌های نازک دی سیلیسید تنگستن (WSi2) موفق به ساخت ابزاری شدند که می‌تواند گرمای هدر رفته در دستگاه‌های مختلف را به برق تبدیل کند. این فناوری با کارایی بالا، به طور خاص در صنایع و وسایل نقلیه‌ای که موتورها گرمای زیادی تولید می‌کنند، می‌تواند به بهبود کارایی انرژی کمک کند.
برق

به گزارش  مسیر انرژی به نقل از ایسنا، مواد ترموالکتریک که گرما را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند، کاربردهای زیادی در بهینه‌سازی مصرف انرژی دارند. این مواد به ویژه برای دستگاه‌هایی مفید هستند که در آن‌ها منابع انرژی سنتی قابل استفاده نیستند، مانند حسگرهای از راه دور و ماهواره‌ها.

دستگاه‌های ترموالکتریک معمولاً با استفاده از دو نوع ماده موازی به نام‌های نوع p و n کار می‌کنند که ولتاژهایی در جهت مخالف تولید می‌کنند. اما دستگاه‌های ترموالکتریک جانبی با تولید برق عمود بر جریان گرما، تبدیل ترموالکتریک کارآمدتری را فراهم می‌آورند.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه علوم توکیو به سرپرستی پروفسور ریوجی اوکازاکی، با همکاری دانشگاه سایتاما، توانسته است ترموالکتریک جانبی را در دی سیلیسید تنگستن نیمه‌فلزی تولید کند. این فناوری نوین که به عنوان یک فناوری هسته‌ای برای حسگرهای دما و جریان گرما شناخته می‌شود، اولین نمایش مستقیم این نوع تبدیل در دی سیلیسید تنگستن است.

نتایج این تحقیق در مجله PRX Energy منتشر شده است و می‌تواند به پیشرفت فناوری‌های ترموالکتریک کارآمدتر و بهینه‌تر منجر شود.

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=21249

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ترین ها
Please assign elementor template to display content