مدیر پتروشیمی دنا از ساخت نخستین راکتور سنتز متانول در کشور خبر داد

مدیر پروژه پتروشیمی دنا از تکمیل عملیات ساخت، سندبلاست و رنگ‌آمیزی نخستین راکتور سنتز متانول ایرانی در شرکت ماشین‌سازی اراک خبر داد
مدیر پتروشیمی دنا از ساخت نخستین راکتور سنتز متانول در کشور خبر داد

به گزارش مسیر انرژی و به نقل از هلدینگ پتروفرهنگ، مدیر پروژه پتروشیمی دنا از تکمیل عملیات ساخت، سندبلاست و رنگ‌آمیزی نخستین راکتور سنتز متانول ایرانی در شرکت ماشین‌سازی اراک خبر داد و گفت: در ماه‌های اخیر با حمایت و راهبری پتروفرهنگ عملیات اجرایی پتروشیمی دنا سرعت گرفته است.
علی کشوری گفت: این راکتور با وزن تقریبی ۳۶۰ تن، دارای  ۶.۵ متر قطر و ارتفاع ۱۱.۷۰ متر با متریال بدنه متشکل از کربن استیل بوده و هر راکتور دارای ۲۸۱۵ عدد تیوب داخلی از متریال سوپر دابلکس است.

وی افزود: هر واحد متانول تحت دانش‌فنی هالدر تاپسویی دانمارک (مانند پتروشیمی دنا) دارای سه راکتور سنتز است که تجهیز یاشده، نخستین مورد آن است. باتوجه به فرآیند زمانبر بودن عملیات جابه‌جایی این تجهیز غول پیکر، پس از نصب آن در طرح دنا، گروه‌های جدید کاری ایجاد و تکمیل طرح نیز تسریع می‌شود.

مدیر پروژه پتروشیمی دنا با اشاره به برنامه پتروشیمی دنا در حمایت از تولید داخل و شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران اسلامی، این تجهیز نیز در فهرست تحریم‌های هولدر تاپسو دانمارک قرار گرفت و در عمل مانعی جدی برای تکمیل پروژه ایجاد شده بود اما خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌های مدون و منسجم، سفارش‌گذاری در شرکت ماشین‌سازی اراک انجام و انتقال دانش موجود در پتروشیمی دنا به این شرکت دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفت تا در عمل به غیر از برطرف کردن مشکل دنا، گامی بلند در خودکفایی صنعت پتروشیمی ایران برداشته شود.

وی در پایان گفت: پیش از این نیز همسو با حمایت از تولید داخل، ریفورمر ثانویه یا ATR نیز که برای نخستین بار در ایران طراحی و ساخته شده بود به وزن ۲۷۰ تن در اردیبهشت‌ماه امسال در پروژه نصب شد. همچنین چهار مبدل حرارتی بخارسازی با شناسه فنی waste heat boiler نیز برای نخستین بار در ایران ساخته شده که دو دستگاه اول در دو ماه گذشته در سایت دنا نصب و دو دستگاه دیگر در اوایل سال آینده نصب خواهد شد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=16779

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نفت