چرا اسرائیل نمی‌تواند مذاکرات ایران و آمریکا را خراب کند؟

تحلیل مصدق مصدق پور درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا: تهدیدات اسرائیل، انگیزه‌های اقتصادی ترامپ و آمادگی ایران برای عقب‌نشینی در غنی‌سازی اورانیوم. نقش تضمین‌های موازی و دارایی‌های مسدود شده نیز بررسی شده است.
چرا اسرائیل نمی‌تواند مذاکرات ایران و آمریکا را خراب کند؟

به گزارش مسیر انرژی، صدق مصدق پور، تحلیلگر سیاسی ایرانی، درباره تهدیدات اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای ایران گفت:«تهدیدات اسرائیل که امروزه در فضای بین‌المللی شنیده می‌شود، هیچ تأثیری بر مذاکرات ندارد. این تهدیدات تنها به عنوان یک ابزار فشار (چماق) استفاده می‌شوند و از تهدیدات آمریکا جدا نیستند.»

او ادامه داد:«سابقاً آمریکا از هم چماق و هم هویج استفاده می‌کرد؛ یعنی همزمان تهدید می‌کرد و خواستار مذاکره بود. اما ایران نشان داده که در شرایط تهدید آماده مذاکره نیست. بنابراین، امروز آمریکا به استفاده از هویج روی آورده است.»

مصدق پور تأکید کرد:«آمریکا از لحن تهدیدآمیز عقب‌نشینی کرده و استفاده از چماق را به اسرائیل واگذار کرده است. این موضوع نشان‌دهنده هماهنگی بین تل‌آویو و واشنگتن است.»

مذاکرات به نفع منافع آمریکا

او با اشاره به منافع اقتصادی آمریکا از مذاکرات با ایران گفت:«در حال حاضر، دولت ترامپ به هیچ وجه در برابر خواسته‌های اسرائیل مبنی بر توقف مذاکرات تسلیم نخواهد شد. زیرا مذاکرات به نفع امنیت و منافع آمریکاست.»

مصدق پور افزود:«توافق با ایران می‌تواند برخی شرکت‌های آمریکایی را از ورشکستگی نجات دهد. ترامپ به دنبال فرصت‌هایی برای آمریکا در حوزه‌هایی مثل پتروشیمی، ساخت پالایشگاه‌های نفت و قرارداد بوئینگ با ایران است.»

خواسته‌های اسرائیل در مذاکرات

عضو کمیته سیاسی جمعیت دفاع از مردم فلسطین درباره نقش اسرائیل در مذاکرات گفت:
«اسرائیل خواستار کسب تضمین موازی از ایران در مورد منطقه است. این کشور می‌خواهد اطمینان حاصل کند که ایران دوباره نیروهای مقاومت را برای حمله به خاک اسرائیل فعال نخواهد کرد.»

او تأکید کرد:«اسرائیل اکنون احساس امنیت نمی‌کند. این کشور با حمله به حماس و حزب‌الله لبنان، کودکان و زنان بی‌گناه را به قتل رسانده است، اما به هیچ دستاورد استراتژیکی در غزه دست نیافته است.»

آمادگی ایران برای توافق

صدق مصدق پور درباره هدف مذاکرات میان ایران و آمریکا گفت:«مذاکرات با هدف توافق بر سر اصول، تعریف چارچوب‌ها و تعیین جدول زمانی برای اجرای آن است. ایران آمادگی عقب‌نشینی از غنی‌سازی اورانیوم را دارد و شاید در جلسات بعدی ابتکارعمل‌هایی همراه با حسن نیت مطرح شود.»

او افزود:«طرحی که طرف آمریکایی ارائه کرده، مبتنی بر حسن نیت است. این طرح شامل آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار در بانک قطر است. در مقابل، ایران پیشنهاد تغییر در سطح غنی‌سازی اورانیوم را مطرح کرده است.»

ترامپ خواستار جنگ با ایران نیست

در پایان، مصدق پور گفت:«ترامپ خواستار جنگ با ایران نیست. جنگ‌های آمریکا در افغانستان، عراق و سوریه فرسایشی بوده و بودجه‌های کلانی را تلف کرده‌اند. آمریکا اهداف خود را در این جنگ‌ها به دست نیاورده است.»

او ادامه داد:«تهدیدات اسرائیل نیز تنها سربار برای همه کشورهای منطقه بوده است. اسرائیل و برخی قدرت‌های منطقه‌ای می‌خواهند به تنش میان ایران و آمریکا دامن بزنند.»

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=23548

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ترین ها
Please assign elementor template to display content