به گزارش مسیر انرژی و به نقل از نفت ما، منابع هندی از تمایل هند برای ازسرگیری واردات نفت ایران خبر دادند و گفتند در جلسات دوجانبه اخیر وزرای خارجه دو کشور این موضوع به بحث گذاشته شده است.
هند به دنبال تشدید تنش ها در دریای سرخ و خلیج عدن در حال بررسی موضوع ازسرگیری واردات نفت خام از ایران است.
طبق گفته برخی منابع هندی، این موضوع در جلسات دوجانبه اخیر بین دو کشور در هفته گذشته و به دنبال سفر سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند به ایران مورد بحث قرار گرفته است.
این منابع میگویند نفت ایران از طریق دریای عمان و خلیج فارس به هند می رود که یمنیها حضوری در آن ندارند. به علاوه یمن از متحدان ایران است و انتظار نمیرود علیه تهران اقدامی انجام دهد.
هند در حال حاضر به خاطر تحریمها هیچ نفتی از ایران خریداری نمیکند. دولت این کشور واردات نفت از ونزوئلا را پس از برداشته شدن تحریمهای نفتی این کشور آغاز کرد.
یکی از مقامات هندی که در این جلسات حاضر بوده میگوید:«ما شرایط جریان نفت خام را به دقت زیر نظر داریم. پیشنهادهایی برای از سرگیری واردات نفت خام از ایران وجود دارد که در حال بررسی آنها هستیم».
ایران تا سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ یکی از بزرگترین منابع واردات نفت خامهند بود. آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ژوئن ۲۰۱۹ تحریمهای جدیدی علیه صنعت نفت ایران وضع کرد. معافیتهایی برای کشورهایی مانند هندکه وارد کننده نفت ایران بودند در نظر گرفته شد اما دسترسی هند و ایران به دلار آمریکا برای پرداخت هزینه این تجارت قطع شد.
ایران همواره تمایل به از سرگیری صادرات نفت بههند داشته است. سهم بزرگی از نفت خام ایران به چین میرود و ۱۰ درصد از کل نیاز این کشور به نفت خام را تامین میکند. اطلاعات شرکت ورتکسا که حمل و نقل کشتیها را ردیابی میکند نشان میدهد چین در ۱۰ ماه اول ۲۰۲۳ حدود ۱.۰۵ میلیون بشکه در روز نفت از ایران خریداری کرده است.
پس از جنگ اوکراین و بحران در غزه که بیثباتی تجارتنفت را افزایش داده، تهدید یمن برای کشتیرانی در دریای سرخ یک مشکل دیگر برای دولت هند بوده است.
یمن تا امروز حداقل به ۳ کشتی مرتبط با هند و چندین کشتی حامل خدمه هندی حمله کرده و هزینه کشتیرانی طی ماه گذشته دو برابر شده است. اگر این درگیریها ادامه داشته باشد، انتقال نفت به هند در کوتاه مدت تحت تاثیر قرار میگیرد.
پس از بیش از یک سال خرید نفت خام روسیه، هند حالا به دنبال از سرگیری تجارت با شرکای قدیمی خود در غرب آسیاست.