پتروشیمی لردگان به خط پایان رسید

ضعف ساختار مالي شركت پتروشيمي لردگان كه ناشي از ناكارآمدي سيستم مديريتي اين شركت است، سبب شد تا لردگان از عهده پرداخت هزينه 5.6 همتي گاز خود كه از سال 1401 معوق شده، بر نيايد.
پتروشيمي لردگان به خط پايان رسيد

به گزارش مسیر انرژی، سرانجام پس از بارها توقف تولید در پتروشیمی لردگان که تنها ۴ سال از بهره برداری آن می گذرد، در خرداد سال جاری این مجتمع که ارزش آن بالغ بر ۷۰ همت است به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی ۵.۶ همتی به شرکت گاز، بطور کامل خاموش شد.
پتروشیمی لردگان که کلنگ احداث آن در سال ۸۷ به زمین خورد، پس از کش و قوس های فراوان نهایتا در نیمه سال ۹۹ با شرایط نچندان مطلوب به بهره برداری رسید. اما از همان ابتدا مانند کودکی نارس با مسائل عدیده ای روبرو شد که مهم ترین آن ها خرابی کمپرسور و ناکارآمدی مدیریتی در اصلاح ساختار مالی شرکت بود.
داستان کمپرسور به زمانی عقب تر از بهره برداری برمی گردد یعنی آن زمان که شرکت کازاله سوییس بعنوان لایسنسور این پتروشیمی به دلیل تحریم ها مجبور به ترک ایران شد. از آن پس هر زمان که کمپرسور دچار ایراد فنی می شود این مجتمع، ماه ها در تعطیلی به سر می برد و مجددا پس از تعمیر پُرهزینه به کار خود ادامه می داد.
اما ضعف ساختار مالی شرکت پتروشیمی لردگان که ناشی از ناکارآمدی سیستم مدیریتی این شرکت است، سبب شد تا لردگان از عهده پرداخت هزینه ۵.۶ همتی گاز خود که از سال ۱۴۰۱ معوق شده، بر نیاید.
گفتنی است پتروشیمی لردگان با ظرفیت مصرف ساعتی ۲۰۰,۰۰۰ مترمکعب بر ساعت و بدهی بیش از ۵.۶ یکی از ابربدهکاران شرکت ملی گاز ایران است.
شرکت ملی گاز طی بیانیه ای اعلام کرده است که علی‌رغم همکاری‌ها و مساعدت‌های به‌عمل آمده جهت پرداخت مطالبات معوق دولت و برگزاری بیش از ۲۹ مورد جلسات مشترک در استانداری، ستاد ملی گاز، شرکت گاز استان، ستاد تسهیل و …، آن شرکت به هیچ‌ یک از تعهدات خود عمل نکرده است.
در کنار این بدهی سنگین، شلرد در سال گذشته مالی، با زیان ۴۴۴ میلیارد تومانی به مجمع رفت و مبلغ ۴۹۴ ریال به ازای هر سهم زیان شناسایی کرد. گفتنی است که شرکت در پایان سال مالی ۱۴۰۲ مبلغ ۴۰۵ میلیارد تومان زیان انباشته در ترازنامه خود گزارش کرده است.
مضاف بر آن، در طی سه ماه ابتدایی سال جاری نیز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان زیان در صورت سود و زیان شرکت ثبت شده است که باتوجه به آن، مبلغ زیان انباشته در گزارش سه ماهه سال ۱۴۰۳، مبلغ ۲،۴۵۰ میلیارد تومان اعلام شده است. با این حساب، به نظر می رسد با وجود استمرار بحران قطعی گاز، بر میزان این ضرر و زیان شلرد افزوده شده و منجر به ایجاد وضعیت بازگشت ناپذیری برای این پتروشیمی دست دوم شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=19840

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پتروشیمی