امروز: شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴

چرا “شاروم” زمین خورد؟ گزارش بورس از افت سود پتروشیمی ارومیه

پتروشیمی ارومیه (شاروم) در سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ با کاهش سود عملیاتی مواجه شد. افزایش هزینه‌های حمل و نقل، قیمت خوراک، حقوق و دستمزد، و همچنین محدودیت‌های مصرف انرژی و شرایط نامساعد بازار کودهای کشاورزی از جمله دلایل این افت سود هستند.
شاروم

به گزارش مسیر انرژی، سهام «شاروم» شرکت پتروشیمی ارومیه نسبت به سال گذشته با کاهش چشمگیر ۶۰ درصدی روبرو بوده است. این افت سود در حالی رخ داده که در برخی دوره‌های کوتاه‌مدت، شاهد افزایش سود عملیاتی بوده‌ایم. با این حال، در مجموع میتوان بیان کرد که عملکرد سالانه شاروم با کاهش قابل توجهی همراه بوده است.

شرکت پتروشیمی ارومیه (شاروم) در گزارشی به بورس ایران، دلایل کاهش سود عملیاتی خود در سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، عوامل اصلی این کاهش سود عبارتند از:

  1. افزایش هزینه‌ها: افزایش هزینه‌های حمل و نقل، افزایش قیمت خرید مواد اولیه (خوراک)، افزایش هزینه‌های حقوق و دستمزد ناشی از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و افزایش هزینه‌های انرژی.
  2. کاهش تولید و فروش: افزایش هزینه‌های جذب نشده به دلیل اجبار در کاهش مصرف انرژی و شرایط نامساعد بازار برخی از کودهای کشاورزی که منجر به عدم افزایش متناسب قیمت فروش نسبت به سال قبل شد.

همچنین، شاروم اعلام کرد تغییرات در دارایی‌های ثابت شرکت عمدتاً به دلیل پرداخت بخشی از هزینه پروژه پلی آلومینیوم کلراید توسط سهامداران عمده به پیمانکار مربوطه بوده است.

درباره پتروشیمی ارومیه

پتروشیمی ارومیه، از شرکت‌های تابعه گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان، در سال ۱۳۷۷ در جنوب غربی ارومیه تأسیس شد. این مجتمع در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار و با محوطه صنعتی ۵۰ هکتاری، در کیلومتر ۳۰ جاده ارومیه-مهاباد واقع شده است. پتروشیمی ارومیه با بهره‌گیری از واحدهای فرآیندی، به تولید محصولاتی نظیر کریستال ملامین، سولفات آمونیوم، اسید سولفوریک، سولفات پتاسیم و اسید کلریدریک می‌پردازد. مواد اولیه مورد نیاز این شرکت شامل اوره، آمونیاک، گوگرد و کلروپتاسیم است و آب مورد نیاز نیز از چاه‌های مجاور تأمین می‌شود. این شرکت علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، اسید کلریدریک را به کشورهای آذربایجان و عراق صادر می‌کند. شرکت پتروشیمی ارومیه در حال حاضر پروژه‌های توسعه‌ای برای تولید کود نیتروژن گوگردی و پلی آلومینیوم کلراید را در دست اجرا دارد.

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=24514

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?