به گزارش مسیر انرژی، کشور آلمان که با توجه به جنگ اوکراین با کمبود گاز ناشی از کاهش واردات از روسیه دست و پنجه نرم میکند برای رفع نیازهای گازی خود دست به دامن نیجریه شده و توافقی را برای واردات گاز از این کشور منعقد کرده است.
آلمان و نیجریه توافق کردند که این کشور غرب آفریقا گاز را به جمهوری فدرال آلمان برساند. به گفته ریاست جمهوری نیجریه، هر دو کشور همچنین توافق کردند که آلمان ۵۰۰ میلیون دلار در پروژه های انرژی تجدیدپذیر در نیجریه سرمایه گذاری کند.
در همین راستا تعهد نامهای برای تجارت گاز بین شرکت نیجریه Riverside LNG و Johannes Schuetze Energy Import منعقد شد. “دیوید ایگه”، رئیس GasInvest، یکی از شرکای نیجریهای که این نامه را امضا کرد، گفت: این پروژه ابتدا ۸۵۰۰۰۰ تن انرژی در سال از نیجریه به آلمانتحویل می دهد و سپس به ۱.۲ میلیون تن در سال گسترش می یابد. اولین تحویل گاز قرار است در سال ۲۰۲۶ از نیجریه خارج شود.
این اولین بار است که قرارداد تامین انرژی بین این پرجمعیت ترین کشور آفریقایی با نهمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی در جهان و آلمان، بزرگترین مصرف کننده گاز اروپا، امضا می شود.
به گفته دفتر رئیس جمهور نیجریه، یادداشت تفاهم دیگری نیز بین طرفین امضا شد که ۵۰۰ میلیون دلار برای پروژه های انرژی سبز در این کشور غرب آفریقا فراهم می کند. آلمان همچنین در حال مذاکره با زیمنس برای مشارکت در تامین برق در نیجریه است. شبکه برق این کشور آفریقایی ناپایدار است و قطعی مکرر در آن وجود دارد.
بولا احمد تینوبو، رئیس جمهور نیجریه همچنین در این باره ابراز علاقه کرده است که زیمنس روی نوسازی و گسترش شبکه راه آهن نیجریه کار کند.
روز دوشنبه، اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان میزبان اجلاس سران ابتکار G20 “معامله با آفریقا” در برلین بود که در آن نمایندگان کشورهای جی۲۰ با سران کشورها و دولت های آفریقا دیدار کردند. تینوبو، رئیس جمهور نیجریه نیز برای این اجلاس در برلین حضور داشت.
آلمان سال ها از گاز روسیه استفاده کرده است. از زمان جنگ روسیه علیه اوکراین، دولت فدرال آلماندر تلاش است تا منابع تامین گاز را متنوع کند. دو درصد گاز مایع مورد نیاز آلمان قرار است در آینده از نیجریه تامین شود.
یوهانس شوتزه، مدیر عامل شرکت وارداتی در آلمان گفت که این توافق از چندین جنبه تاریخی است. به گفته وی این اولین تحویل مستقیم گاز بین نیجریه و آلمان است. او گفت: «این گامی بیشتر به سوی تنوع بخشیدن به واردات گاز آلمان است.
نیجریه یکی از تولیدکنندگان عمده گاز و نفت است. اما با توجه به کمبود ظرفیت پالایشی، این کشور بخش زیادی از سوخت مورد نیاز خود را وارد میکند.
به این ترتیب اقتصاد آلمان آماده افزایش سرمایه گذاری در آفریقا است. در مطالعهای که اخیرا توسط انجمن آفریقایی تجارت آلمان و شرکت مشاوره مدیریت KPMG انجام و در دسترس خبرگزاری رویترز قرار گرفته، ۵۹ درصد از شرکتهای مورد بررسی اعلام کردند که با توجه به بحرانهای ژئوپلیتیکی میخواهند تجارت خود را در قاره آفریقا گسترش دهند.
“فرانک والتر اشتاین مایر”، رئیس جمهور فدرال آلمان هم از همکاری نزدیکتر بین اتحادیه اروپا و آفریقا حمایت کرده است. وی در این باره گفت: اگر هر دو طرف مواضع مشترکی را تعریف و اجرا کنند وزن بیشتری در صحنه جهانی خواهند داشت.