به گزارش مسیر انرژی و به نقل از تسنیم، نشریه اقتصادی مید طی گزارشی نوشت صنعت ساخت و ساز ایران که در سال ۲۰۲۲ رشد منفی ۲.۵ درصدی را تجربه کرده بود در سال ۲۰۲۳ از رکود خارج شده و رشد ۰.۵ درصدی داشته است.
سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی در پروژه های صنعتی،انرژی و زیرساختی عامل اصلی رشد بخش ساخت و ساز ایران در سال ۲۰۲۳ بوده است.
این گزارش در ادامه پیش بینی کرده است بخش ساخت و ساز ایران طی دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ با افزایش صادرات و سرمایه گذاری در بخش های پتروشیمی، انرژی و مسکن به طور متوسط ۳.۴ درصد در سال رشد کند.
آمارهای منتشر شده نشان می دهد ارزش افزوده بخش ساخت و ساز ایران در سه ماهه دوم ۲۰۲۳ رشد ۴.۷ درصدی داشته است. بانک مرکزی ایران هم گفته است در هفت ماهه سال جاری شمسی ۵۶ میلیارد دلار تسهیلات در اختیار بخش های مختلف اقتصادی قرار داده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل حددود ۲۴ درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش بخش پتروشیمی یکی از عوامل رشد صنعت ساخت و ساز ایران تلقی می شود. شرکت ملی پتروشیمی ایران در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۴.۲ میلیارد دلار در پروژه های پتروشیمی داخلی سرمایه گذاری کند. این شرکت افزایش ظرفیت تولیدات پتروشیمی ایران به ۲۰۰ میلیون تن در سال را تا سال ۲۰۳۳ برنامه ریزی کرده و ۱۰۰ پروژه به ارزش ۷۰ میلیارد دلار را برای توسعه تا این سال در نظر گرفته است.