معاون وزیر نفت از صدور حواله صرفه‌جویی گاز به نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد

معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، ۸۰۰۰ میلیارد تومان حواله صرفه‌جویی گاز طبیعی برای توسعه و حمایت از نیروگاه‌های تجدیدپذیر صادر شده است.
معاون وزیر نفت صدور ۸۰۰۰ میلیارد تومان حواله صرفه‌جویی گاز به نیروگاه‌های تجدیدپذیر

به گزارش مسیر انرژی  و به نقل از ایسنا، مجید چگنی امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه با انجمن تولیدکنندگان ترکیبی برق، حرارت و برودت (CHP) با بیان اینکه موضوع بهینه‌سازی مساله مهمی است، اظهار کرد: باتوجه به میزان بالای شدت انرژی و ناترازی که در حوزه انرژی برق و گاز وجود دارد، لزوم حرکت به سمت بهینه‌سازی و کاهش مصرف اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: اقدامات خوبی در این زمینه در وزارت نفت آغاز شده و باتوجه به تکالیف قانونی برنامه ششم و هفتم توسعه و همچنین قانون بودجه سنوات بخش‌های مختلف به سمت بهینه‌سازی انرژی حرکت کرده‌اند، علاوه بر این عرضه گواهی‌های صرفه‌جویی در بورس اقدام دیگری بود که حرکت در این مسیر را هموارتر کرد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران  سرمایه‌گذارانی که بخواهند در این مسیر سرمایه‌گذاری کنند با اطمینان خاطر می‌توانتد وارد این عرصه شوند و بازگشت سرمایه آن‌ها نیز تضمین شده است.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌ها نسبت به استاندارد پایین‌تر است و اگر بخواهیم متوسط راندمان را افزایش دهیم باید از واحدهای نیروگاهی استفاده بهینه شود ضمن اینکه با اه‌اندازی بخش بخار نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانیم راندمان بیشتری را رقم بزنیم، اظهار کرد: این گواهی‌های صرفه‌جویی یک ریل‌گذاری در صنعت گاز ایجاد کرد و امیدواریم این انجمن بتواند با اقدامات خود موجب مصرف بهینه افزایش صدور گواهی صرفه‌جویی شود.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: تضمین می‌کنیم در فصل سرد سال گاز را برای نیروگاه‌هایی که در این راستا قدم برمی‌دارند محدود نکنیم و با صدور گواهی صرفه‌جویی موجب بهبود وضعیت شویم، گفت: چنین تجربه‌ای را در نیروگاه‌های تجدیدپذیر داشتیم و تا کنون نیز ۸۰۰۰ میلیارد تومان گواهی صرفه‌جویی در این راستا صادر شده است و این راه نیز ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه گام بزرگ مجلس در این حوزه ایجاد صندوق بهینه‌سازی انرژی است که منابع آن دیده شده و کسانی که بخواهند سرمای‌گذاری کنند تسهیلاتی به آن‌ها داده خواهد شد، گفت: تکلیف ما این است که چهار میلیون ۱۰۰ هزار بخاری با راندمان بالا را با بخاری‌های کم‌بازده جایگزین کنیم که مکانیزم آن‌هم از طریق گواهی صرفه‌جویی است.

انتهای پیام

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=19258

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نفت