به گزارش مسیر انرژی، این سخن دکتر عارف به نظر بسیار انگیزشی و جالب است، اما لازم است به مقام محترم معاون اول اطلاع داده شود که چنین هدفی از بیش از ۲۰ سال پیش در صنعت پتروشیمی ایران تدوین شده بود. هدفی که طبق برنامهریزیها، قرار بود تا سال ۱۴۰۴ پتروشیمی ایران ۳۴ درصد از تولیدات خاورمیانه از نظر ارزش محصولات را به خود اختصاص دهد و در این مسیر، رقیب اصلی آن، یعنی عربستان سعودی، حداکثر ۳۳ درصد سهم میداشت.
متاسفانه در جلسهای که با حضور مدیران شرکتهای بزرگ پتروشیمی برگزار شد، هیچکدام از حاضرین به تاریخچه غنی و دستاوردهای بزرگ صنعت پتروشیمی اشاره نکردند. بهویژه اینکه سه دهه پیش، صنعت پتروشیمی ایران با همکاری دانشگاههای معتبر کشور، برنامهای برای تربیت ۱۰۰ مدیر برای اداره این صنعت در دهههای آینده ایجاد کرده بود. اما امروز هیچیک از این مدیران در مناصب مدیریتی شرکتهای پتروشیمی حضور ندارند.
همچنین، طرحهای بزرگی همچون تربیت نیروی انسانی ماهر برای پروژههای پتروشیمی که با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور انجام شد، در این جلسه نادیده گرفته شد. این طرحها به پرورش هزاران نیروی متخصص در رشتههای مختلف برای توسعه صنعت پتروشیمی پرداخته بود.
یکی دیگر از موضوعات مهم که باید به معاون اول رئیسجمهور منتقل میشد، سرمایهگذاری خارجی در صنعت پتروشیمی است. به یاد داریم که بانکها و موسسات مالی خارجی حاضر بودند با ضمانت بانک مرکزی، حداکثر ۱۰۰ میلیون دلار وام به پتروشیمیها بدهند، اما با اعتبار شخصی مهندس محمدرضا نعمتزاده، رقمی بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار وام به پتروشیمیها اعطا شد.
اگرچه شرایط مدیریتی امروز صنعت پتروشیمی تحت تاثیر تغییرات ناشی از خصوصیسازیها و حضور مدیران غیرمتخصص است، اما بیان این تاریخچه و دستاوردها در این جلسات میتوانست به اطلاع مسئولان برسد و شاید کمک بیشتری به رشد و توسعه صنعت پتروشیمی کند.