عملکرد درخشان پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۳

پتروشیمی مارون با تلاش خود توانسته عملکرد درخشانی در 9 ماه سال 1403 داشته باشد و به رشد ۲۷ درصدی تولید دست پیدا کند.
عملکرد درخشان پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۳

به گزارش مسیر انرژی به نقل از انرژی پرس، طبق بررسی‌های انرژی پرس، پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۹۰ درصدی درآمد، صدرنشین بیشترین افزایش فروش شد. پتروشیمی مارون نیز در بخش تولید درخشید و با ۲۷ درصد رشد، از رقبا پیشی گرفت. جم و جم پیلن نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در درآمد و تولید عملکرد درخشانی داشتند.

 صنعت پتروشیمی در بازه ۹ ماه ابتدایی سال جاری، روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. از یک سو، افزایش ۳۷ درصدی درآمد شرکت‌های بورسی این صنعت نشان می‌دهد که پتروشیمی‌ها علی‌رغم چالش‌های جهانی و داخلی، توانسته‌اند مسیر رشد درآمدزایی را حفظ کنند.

اما از سوی دیگر، اختلاف عملکرد بین شرکت‌ها قابل توجه است؛ برخی پتروشیمی‌ها مانند تخت جمشید و پتروشیمی مارون با ثبت افزایش چشمگیر درآمد و تولید، پیشتاز این دوره شدند، در حالی که شرکت‌هایی مانند آبادان و ارومیه با افت تولید و درآمد، از رقابت عقب ماندند.
این گزارش اختصاصی انرژی پرس، نگاهی دقیق به وضعیت تولید و فروش شرکت‌های پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ دارد و نشان می‌دهد که کدام شرکت‌ها توانستند از فرصت‌ها استفاده کنند و کدام پتروشیمی‌ها با چالش بیشتری روبه‌رو شدند

وضعیت درآمد صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه

پیش از هرچیزی باید گفت ۲۴ پتروشیمی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۵۷۸ هزار میلیارد تومان از فروش محصولات پتروشیمی درآمد کسب کردند. مقایسه این عدد با درآمد ۹ ماهه ۱۴۰۲ این شرکت‌ها افزایش حدود ۳۷ درصدی این رقم را مخابره می‌کند. چرا که مجموع رقم فروش پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۴۲۳ همت ثبت شده بود.

همچنین بررسی گزارش‌های فعالیت‌ ماهانه ۲۴ پتروشیمی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد سه پتروشیمی نوری، پارس و بوعلی سینا به ترتیب پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در این مدت بودند. نمودار زیر پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی را در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد.

پتروشیمی مارون

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳

حال باید دید کدام پتروشیمی در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ عملکرد بهتری را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. بررسی و مقایسه گزارش‌های مالی پتروشیمی‌ها، نام تخت جمشید را در صدر بیشترین افزایش «درآمد حاصل از فروش» در ۹ ماهه ۱۴۰۳ قرار می‌دهد.

به طوری که پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ۱۴۰۳ موفق شد درآمد خود را به چهار هزار و ۸۲۵ میلیارد تومان برساند. گفتنی است این عدد در مقایسه با ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۹۰ درصد افزایش داشته است.

رتبه دوم بیشترین افزایش درآمد ۹ ماهه نیز به پتروشیمی مارون تعلق می‌گیرد. بررسی گزارش‌های مالی این شرکت نشان می‌دهد، درآمد حاصل از فروش پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با درآمد شرکت در مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۵ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است درآمد پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان ثبت شده بود.

بیشتر بخوانید:  پتروشیمی شیراز در صدر و پتروشیمی آبادان در قعر جدول تولید/ پتروشیمی‌ کرمانشاه بیشترین و خراسان کمترین درآمد ماهانه را ثبت کردند

پتروشیمی جم نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در فروش از خود نشان داده است. به نحوی که این پتروشیمی موفق شد درآمد خود را در ۹ ماهه اول امسال به حدود ۴۸ هزار و ۳۳۲ میلیارد تومان برساند. این بدان معناست که درآمد پتروشیمی جم در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.

پتروشیمی مارون

بیشترین کاهش درآمد پتروشیمی‌های بورس در ۹ ماهه ۱۴۰۳

در طرف مقابل اما سه پتروشیمی آبادان، ارومیه و کرمانشاه در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش درآمدزایی روبه‌رو شدند. در این میان وضعیت درآمدزایی پتروشیمی آبادان از سایر رقبا بدتر بود؛ به طوری که درآمد پتروشیمی آبادان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با کاهش ۴۲ درصدی به ۳۵۱ میلیارد تومان رسیده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در ۹ ماهه ۱۴۰۳

در طرف دیگر ماجرا باید دید کدام پتروشیمی در این دوره عملکرد بهتری در تولید داشته است. نگاهی به گزارش‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی نشان می‌دهد پتروشیمی مارون در این بخش از سایر رقبا پیشی گرفته است.

چرا که مقدار تولید پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۲۷.۴ درصدی از دو میلیون و ۶۸۵ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به سه میلیون و ۴۲۱ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

همچنین پتروشیمی جم پیلن نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود ثبت کرده است. به طوری که این پتروشیمی موفق شد مقدار تولید خود را از ۱۵۲ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با افزایش بیش از ۲۶ درصدی به ۱۹۳ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.

رتبه سوم بیشترین افزایش مقدار تولید نیز به پتروشیمی بوعلی سینا تعلق می‌گیرد. به نحوی که مقدار تولید این پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۱۳ درصد افزایش داشته است.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌های بورس در ۹ ماهه

در سمت دیگر ماجرا اما ۱۵ پتروشیمی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش تولید داشتند که در دوره ۶ ماهه دیده نشده بود. بررسی گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد سه پتروشیمی آبادان، ارومیه و زاگرس بیشترین کاهش مقدار تولید را در ۹ ماهه ۱۴۰۳ پشت سر گذاشتند.

در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=21946

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ترین ها