انتقال بیش از ۲۰۳ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی در منطقه لرستان

انتقال بیش از ۲۰۳ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی در این منطقه، تقریبا از ۸۹ درصد ظرفیت برای انتقال مواد نفتی بهره برداری شده است.
انتقال بیش از

به گزارش مسیر انرژی به نقل از فارس از خرم‌آباد، سید محمدکریم هاشمی‌زاده مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان گفت: در سال ۱۴۰۱ با انتقال بیش از ۲۰۳ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده های نفتی در این منطقه، تقریبا از ۸۹ درصد ظرفیت برای انتقال مواد نفتی بهره برداری شده است.

این مسوول افزود: این حجم از انتقال مواد در سایه تلاش مردانی حاصل شده است که با کار شبانه روزی هر ناممکنی را ممکن کرده‌اند تا علیرغم تحریم‌های ظالمانه، هیچ گونه خللی در روند سوخت رسانی کشور وجود نداشته باشد.

وی با تاکید به استفاده از تولیدات داخلی در عملیات‌های فنی این شرکت، اظهار داشت: استفاده از فناوری های داخلی و تولیدات دانش بنیان همواره مورد ت اکید مدیران ارشد شرکت بوده و هست و در دولت سیزدهم نیز این روند شتاب بیشتری گرفته است و در حال حاضر در بسیاری از عملیات‌های فنی و تامین قطعات دستگا ه‌ها، از صد در صد توان و تولیدات داخلی استفاده می‌شود.

تکیه بر توان مهندسین داخلی

هاشمی‌زاده ادامه داد: با تکیه بر توان داخلی و دانش مهندسین این منطقه، در سال گذشته ۲ دستگاه توربین سولار با استفاده از تجهیزات ساخت داخل در مرکز انتقال نفت شهدای تنگ فنی نصب و راه‌اندازی شد. ضمن اینکه دو دستگاه توربین دیگر نیز که قبلا توسط شرکت‌های خارجی تعمیر می‌شدند، توسط مهندسین و کارشناسان واحدهای فنی منطقه لرستان تعمیر شدند و در مدار بهره برداری قرار گرفتند.

وی به ترمیم و نوسازی خطوط لوله انتقال نفت منطقه لرستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر همه خطوط لوله انتقال نفت این منطقه در وضعیت ایمن قرار دارند و با تلاش شبانه روزی همه نیروهای این منطقه، انتقال ایمن و پایدار در خطوط لوله نفت منطقه لرستان جاری است.

مدیر منطقه لرستان به تعویض بیش از ۴۶۰۰ متر خطوط لوله نفت ۱۶ و ۲۶ اینچ در یکسال گذشته اشاره کرد و افزود: تعویض این خطوط در راستای پایدار سازی عملیات و ایمن سازی خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده.های نفتی انجام شد.

وی یادآور شد: انجام ۲۶۷۳ متر مربع پوشش در محل خوردگی‌های تعمیر شده، آببردگی‌ها و مقاطع تعویضی از دیگر اقدامات انجام شده در این منطقه است.

هاشمی‌زاده به تعمیرات اساسی دستگاه‌های اصلی شامل توربین‌ها، پمپ‌ها و… توسط مهندسین این منطقه در مراکز انتقال نفت و تاسیسات اشاره کرد و اظهار داشت: این منطقه همچنین در مدت یاد شده، حفاری حدود ۴۰۰ متر و کابل اندازی ۴۲۰ متر فیبر نوری و احداث دیوار سنگی و پوشش خط ۱۶ اینچ محدوده بیدرویه، تنگ فنی در بستر رودخانه چم گرداب را انجام داده است.

تامین سوخت لرستان و استان‌های همجوار 

این مسوول ادامه داد: این منطقه با در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص و مجرب، وظیفه انتقال نفت خام مورد نیاز پالایشگاه‌های اراک، تهران، کرمانشاه، تبریز و نیز انتقال فرآورده‌های تولیدی و وارداتی از جنوب به شمال  کشور را به عهده دارد و سوخت مصرفی استان لرستان و استان‌های همجوار (مرکزی، کرمانشاه، ایلام) را تأمین می‌کند.

وی ادامه داد: منطقه لرستان دارای ۷۸۰ کیلومتر خطوط لوله از قطر ۱۰ الی ۳۰ اینچ ، ۱۹ ایستگاه حفاظت از زنگ و ۱۹ ایستگاه مخابراتی است و روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و ۱۳۵ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی را منتقل می‌کند.

هاشمی‌زاده خاطرنشان کرد: مخابرات این منطقه نیز، وظیفه تـأمین و نگهداری ارتباط مرکز منطقه، مراکزانتقال نفت تابعه، تأسیسات خرم آباد، شرکت ملی پخش منطقه لرستان، انبارنفت خرم‌آباد، ناحیه بروجرد و انبار تدارکات شهید درخشان (بدرآباد) را توسط ۱۴ ایستگاه فعال و ۵ ایستگاه غیر فعال (پاسیو) به عهده دارد. همچنین تأمین ارتباط مسیرهای تهران جنوب و تهران شمال غرب را نیز به انجام می‌رساند و توسـط فیبر نوری علاوه بر تغذیه مراکز انتقال نفت تابعه و منطقه، ارتباط جنوب_ تهران را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه انتقال نفت در این منطقه از طریق مراکز انتقال نفت شهدای تنگ فنی، شهید سیفی بلمکی(آسار)، شهید قلندری(پل باباحسین) و برداسپی انجام می شود، اظهار داشت: دستگاه‌های اصلی برای پمپاژ مواد نفتی در منطقه لرستان شامل ۲۵ دستگاه توربوپمپ (توربین) در انواع مختلف و ۱۷ دستگاه الکتروپمپ دور ثابت و دور متغیر با قدرت کلی ۱۴۷۰۰۰ hP (اسب بخار) است.

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان یادآور شد: کار انتقال نفت در این منطقه بصورت ۲۴ ساعته و شبانه روزی است و بیش از ۶۰۰ نیروی فعال در ستاد، مراکز انتقال نفت، تاسیسات و ایستگاه‌های مخابراتی با مجاهدت و کار در مناطق صعب العبور تلاش می‌کنند تا چرخ‌های صنعت انتقال نفت در این منطقه همواره در چرخش باشد.

پایان پیام/

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=10692

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

نفت