به نوشته تارنمای آپ‌‌‌‌‌استریم، سازمان آمار دولتی روسیه در گزارش ماهانه خود اعلام کرد؛ مجموع تولید گاز طبیعی و گازهای همراه (با نفت)، این کشور در نیمه اول سال‌جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال‌۲۰۲۳ بیش از ۸‌درصد افزایش‌یافته و به حدود ۳۴۶‌میلیارد متر‌‌‌‌‌مکعب رسیده‌است. داده‌های رسمی، تولید گاز این کشور را ۶۳۸‌میلیارد مترمکعب در سال‌۲۰۲۳ و ۶۷۶‌میلیارد مترمکعب در سال‌۲۰۲۲ نشان می‌دهد که کمتر از تولید ۷۶۳‌میلیارد مترمکعبی قبل از جنگ این کشور در سال‌۲۰۲۱ است. این بهبود در حالی صورت می‌گیرد که صادرات گاز روسیه از طریق یک خط لوله به چین و از طریق شبکه خط لوله‌‌‌‌‌ای قدیمی به ازبکستان افزایش یافته‌است.

در همین ارتباط، دیمیتری‌‌‌‌‌کاساتکین از سهامداران شرکت مشاور کاساتکین مستقر در مسکو، اعلام کرد: رشد تقاضای گاز داخلی توسط صاحبان ژنراتورهای برق خصوصی و دولتی در کنار تولیدکنندگان بزرگ کود در این کشور نیز به جهش تقاضای فعلی برای گاز کمک شایانی کرده‌است. در یک چرخش غیرمعمول، به‌نظر می‌رسد روسیه از تعطیلی برخی از ظرفیت تولید کود شیمیایی در اروپا ناشی از افزایش شدید قیمت گاز که پس از تهاجم روسیه به اوکراین رخ‌داد، سود می‌برد. تولیدکنندگان روسی صادرات کودهای شیمیایی خود را به اروپا افزایش داده‌اند تا تقاضا در این قاره را برآورده کنند. آنها تولید آمونیاک، اوره و سایر مواد اولیه را افزایش داده و در نتیجه گاز بیشتری مصرف می‌کنند، با این حال مقامات مسکو بلافاصله پس از اعمال تحریم‌ها، افشای اطلاعات عملکرد تولیدکنندگان نفت و گاز را متوقف کردند، بنابراین سهم غول گاز روسیه، گازپروم از کل تولید گاز این کشور در نیمه اول سال‌گزارش نشد.

موج‌‌‌‌‌سواری بر روی روندهای مطلوب

کاساتکین در گفت‌‌‌‌‌وگو با تارنمای آپ‌‌‌‌‌استریم گفت؛ روسیه امسال روندهای مطلوبی را دنبال‌کرده که در آن زیربنای رشد اقتصادی این کشور تا حد زیادی در تولید گاز لحاظ شده‌است. گازپروم به‌تدریج صادرات گاز خود به چین را از طریق خط لوله سیلا‌‌‌‌‌سیبیری۱ ‌‌‌‌‌ افزایش داده‌است.

این شرکت انتظار دارد تحویل گاز به حداکثر حجم عرضه سالانه موضوع قرارداد، یعنی ۳۸‌میلیارد متر‌‌‌‌‌مکعب در سال‌۲۰۲۵ برسد. گازپروم همچنین اخیرا قرارداد عرضه گاز به ازبکستان را امضا کرد که مستلزم تغییر جهت جریان گاز از طریق شبکه خط لوله قدیمی گاز در کشورهای شوروی سابق واقع در حوزه آسیای‌مرکزی بود. این غول گازی همچنین از طریق دو مسیر صادراتی باقی‌‌‌‌‌مانده، از طریق اوکراین و از طریق خط لوله زیردریایی ترک‌‌‌‌‌استریم از مسیر دریای‌سیاه به ترکیه، میانگین حجم تحویل گاز به اروپا را ثابت نگه داشته‌است.

رشد تقاضای داخلی روسیه

کاساتکین افزود: تقاضای گاز داخلی روسیه نیز افزایش‌یافته زیرا نیروگاه‌ها برق بیشتری با سوخت گاز تولید می‌کنند؛ درحالی‌که هوای گرم، تقاضا را به سمت خنک‌کردن منازل مسکونی و تاسیسات صنعتی سوق داده‌است. تولیدکنندگان کود در روسیه در ابعاد قابل‌توجهی، تولید و صادرات به اروپا را افزایش داده‌اند و از گاز بیشتری در این فرآین%D