به گزارش مسیر انرژی، نشست خبری احمد مهدوی ابهری، دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، عصر دوشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳ در دفتر این انجمن برگزار شد.
مهدوی ابهری با تاکید بر لزوم توجه به شایستهسالاری در انتخاب و چیدمان وزاری و کابینه دولت، تصریح کرد: همه افرادی که مسئولیت قبول میکنند باید پاسخگو باشند.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور اظهار کرد: صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت پیشران کشور با انتخاب وزیر کارامد میتواند کشور را به سوی تحول هدایت کند.
مهدوی ابهری از تولید ۲۰ میلیون و ۴۱۰ هزار تن محصول پتروشیمی در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: حدود ۳ میلیون تن از این مقدار در داخل به فروش رفته و ۳ میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار نیز در این مدت صادر شده است که اگر با همین روند پیش رود بهطور قطع ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در ۱۴۰۳ بالاتر از سال گذشته خواهد شد.
وی تصریح کرد: از ۲۰ میلیون تن محصول پتروشیمی تولیدی در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳، ۷ میلیون و ۷۴۰ هزار تن صادر شد و حدود ۱۱ میلیون تن خوراک بیمجتمعی و درونمجتمعی بوده است.
دبیر کل انجمن پتروشیمی با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۳ درباره فروش و صادرات گاز تاکید کرد: در سال ۱۴۰۳ با مدارک مستند با دولت سیزدهم مکاتبه داشتیم و اظهار کردیم که تولید در چنین شرایطی صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در مقابل همه تلاشهای ما برای دیدار و مذاکره با دولت سیزدهم متاسفانه کارگر نبود.
دبیر کل انجمن پتروشیمی تصریح کرد: همه تلاش ما این بود که ما برای این کشور مهمترین حوزههای صادرات هستیم و لازم است هزینههای این بخش با توجه به بازارهای جهانی دستخوش تغییرات شود.
این مدیر صنفی حوزه پتروشیمی اظهار کرد: با شکایت ما در دیوان عالی کشور، خوشبختانه این چرخه معیوب ادامه پیدا نکرد.
مهدوی ابهری در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به مقوله اوره تاکید کرد: بالای ۵۰ همت دارایی قریب ۴ سال است که پرداخت نمیشود.
وی با تاکید بر نوسانات بازار گفت: آیا در ۴ سال گذشته کالایی در کشور یافت میشود که بهای آن به شکل فزایندهای افزایش نیافته باشد؟ جز اوره که همچنان به همان قیمت قبلی باقی مانده است.
دبیر کل انجمن صنعت پتروشیمی گفت: قیمتگذاری مصوبه هیئت دولت، سبب خواهد شد که دیگر حقوق حقه ما نادیده گرفته نشود.
به گفته دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی بر طبق مصوبه ابلاغ شده، نوعی بهبودی در وضعیت پتروشیمیهای اورهای ایجاد شده است و طی آن نقدینگی تولیدکنندگان این حوزه دستکم ۶ برابر خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره هاب اروپا تشریح کرد: در مصوبه دولت جایی ذکر نشده، اما ما تلاش داریم تا هاب اروپا را حذف کنیم. این هاب اروپا صرفا برای افزایش هزینههای ماست.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تاکید کرد: کجای قانون به هاب اروپا اشاره دارد؟ حتی در مجلس نیز بارها تاکید شده که خلاف قانون رفتار میشود.
مهدوی ابهری همچنین افزود: باید به کشاورز یارانه داده شود، اما نباید به این شکل عمل کنند، قاچاق سوخت در کشور دستاورد همین عملکرد ماست.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در ادامه افزود: ما مصرف کننده گاز هستیم و از ابتدای دولت سیزدهم بارها فریاد زدم که این کار سبب میشود تا کشور به سمت بی اهه کشیده شود.
وی افزود: ما از سه سال پیش این موضوع را پیش بردیم. اما باید به این موضوع نگاه ویژهای داشت. حدود ۸ میلیارد دلار در میادین گازی در اختیار داریم ما اعلام میکنیم که قصد سرمایهگذاری داریم، اگر این اجازه را بدهند ما این امر را محقق خواهیم کرد.
مهدوی ابهری درباره شرایط بحرانی پتروشیمی هگمتانه تاکید کرد: متاسفانه پتروشیمی هگمتانه به دلیل سومدیریت دچار بحرانهای عدیدهای شده است.
وی افزود: چند مرتبه تلاش کردیم که این پتروشیمی هگمتانه را خریده و به مجموعه خلیج فارس ملحق کنیم. یکی از برنامههای من در زمان زمامداری دولت چهاردهم، این خواهد بود که مجموعه هگمتانه را به ناوگان نفتی کشور بازگردانیم و تنها راه آن نیز از تولید پایدار عبور میکند.
به گفته مهدوی ابهری از آبان ۱۳۹۸ انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در پی قیمت فروش اوره به جهادکشاورزی براساس منطق بازار است و با پیگیریها و نشستهای بسیار در ریاستجمهوری و جهادکشاورزی توافقی بهدست آمد و مصوب شد که قیمت فروش اوره به جهادکشاورزی افزایش یابد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی یکی از زیرساختهای لازم برای افزایش مشارکت مردم در صنعت پتروشیمی را تشکیل نهاد رگولاتوری در این صنعت دانست و تحقق این مهم را جان بخشیدن به پیکر نیمهجان بخش خصوصی توصیف کرد.
مهدوی ابهری ادامه داد: با آغاز به کار دولت سیزدهم موضوع سرمایهگذاری صنعت پتروشیمی توسط انجمن پیگیری شد که نهایتا امسال ۱۰ تفاهمنامه بین وزارت نفت و پتروشیمیها امضا شد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بعضی مشکلات در میدانهای مشخصشده وجود داشت که در حال تغییر آنها هستیم، همین امروز طی نشستی تصمیم گرفته شد سرمایهگذاری ۸ میلیارد دلاری پتروشیمیها در میدانهای نفت و گاز جذاب شود که این مهم سبب خواهد شد تا سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه شود.