صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد ونزوئلا همچنین به‌دنبال ثابت نگه داشتن صادرات به چین بوده است
صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

به گزارش مسیر انرژی، رویترز نوشت: داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد در پی افزایش قطع برق و توقف فعالیت تأسیسات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا، صادرات نفت خام و سوخت این کشور در ماه سپتامبر حدود ۹ درصد کاهش یافت.

تولید و صادرات نفت این عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از سطح پایین بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ تا حدودی بهبود یافته است، اما کمبود طولانی‌مدت سرمایه‌گذاری، تحریم‌های آمریکا و مشکلات عملیاتی مکرر همچنان اقدام‌های شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا را برای افزایش ظرفیت تولید محدود می‌کند.

اسناد منتشرشده نشان داد خاموشی‌های گسترده در اکثر مناطق این کشور اواخر ماه اوت سبب توقف فعالیت پالایشگاه‌ها، پایانه‌های نفتی و چهار واحد ارتقادهنده نفت خام شد که نفت فوق‌سنگین کمربند اورینوکو را تا اوایل سپتامبر فرآوری می‌کنند. توقف دوم در فعالیت این واحدها و اشکال در عملکرد تجهیزات سبب شد فعالیت سه ارتقادهنده بار دیگر برای چند روز متوقف شود.

بر اساس این داده‌ها، در مجموع ۴۲ کشتی در ماه سپتامبر آب‌های ونزوئلا را ترک کردند که به‌طور میانگین ​​روزانه ۸۴۲ هزار و ۶۰۰ بشکه نفت خام و سوخت و ۲۶۷ هزار متریک تن فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی را حمل می‌کردند.

این ارقام کمتر از حجم بالای صادرات ونزوئلا در ماه قبل را نشان می‌دهد که با این حال، بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت‌های سرمایه‌گذرای مشترک آن در ماه اوت ۹۲۵ هزار بشکه در روز نفت خام و سوخت صادر کردند که بالاترین سطح ماهانه از اوایل سال ۲۰۲۰ تاکنون به‌شمار می‌رود.

این کشور در ماه سپتامبر روزانه ۵۱۰ هزار بشکه نفت به آسیا صادر کرد. ایالات متحده هم در رتبه دوم صادرات نفت ونزوئلا قرار دارد. شرکت شورون حدود ۲۱۲ هزار بشکه نفت خام در روز به آمریکا صادر کرده که از طریق شرکت سرمایه‌گذاری مشترکی با شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا تولید کرده است.

در همین حال، صادرات نفت خام ونزوئلا به اروپا توسط شرکت رپسول اسپانیا به ۹۷ هزار بشکه در روز افزایش یافت، این در حالی است که صادرات نفت این کشور به کوبا به حدود ۲۲ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

صادرات نفت خام ونزوئلا به آمریکای شمالی و اروپا در سال جاری به‌موجب مجوزهای اختصاصی اعطاشده از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا به شرکت‌های انرژی از جمله «شورون»، «رپسول»، «انی» و «مارل اند پروم» افزایش یافته است.

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد ونزوئلا همچنین به‌دنبال ثابت نگه داشتن صادرات به چین بوده است، زیرا بخش بزرگی از صادرات نفت این کشور به‌صورت انتقال کشتی به کشتی از طریق مالزی انجام می‌شود.

بر اساس این داده‌ها، ونزوئلا همچنین در ماه سپتامبر روزانه ۶۷ هزار بشکه سوخت و رقیق‌کننده وارد کرده که نسبت به واردات ۹۰ هزار بشکه‌ای این محصولات در ماه اوت کاهش داشته است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://energypath.ir/?p=20762

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

بین الملل