به گزارش مسیر انرژی؛ شرکت «توتال انرژی»، ساخت تاسیسات فرآوری گاز را در عراق آغاز کرد که نخستین پروژه عظیم برای کاهش وابستگی به واردات است.
این غول نفتی فرانسوی اعلام کرد تاسیسات «ارتاوی گاز ۲۵»، روزانه، ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز از میدان رتاوی را که در حال حاضر سوزانده میشود، فرآوری خواهد کرد. این گاز سپس در اختیار نیروگاهها قرار میگیرد و میتواند برق ۲۰۰ هزار خانوار را در منطقه بصره تامین کند.
این تاسیسات، یک سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیون دلاری علاوه بر ۱۰ میلیارد دلاری است که قرار است شرکت «توتال»، ظرف مدت چهار سال، صرف کند. این پروژه، ۱۶۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم را در مرحله ساخت و ۲۰ شغل را در مرحله عملیاتی شدن، ایجاد میکند.
شرکت «توتال» در سال ۲۰۲۳، قراردادی را با عراق برای یک پروژه ۲۷ میلیارد دلاری جمع آوری گازهای تولید شده در فرآیند استخراج نفت و استفاده از آن برای تولید برق، افزایش تولید نفت، تصفیه آب دریا برای استفاده در فرآیندهای تولید نفت و ساخت یک پارک خورشیدی یک گیگاواتی، اعلام کرد.
دولت عراق اعلام کرده است که ساخت پارک خورشیدی و اولین کارخانه فرآوری گاز، در سال ۲۰۲۵ تکمیل خواهد شد.
ساخت و ساز پروژه خورشیدی قرار است تا چند هفته دیگر آغاز شود. عراق امیدوار است که این پروژهها، سرمایهگذاری خارجی جدیدی را در بخش انرژی خود جذب کند که از زمان انبوه قراردادهای پس از حمله آمریکا به عراق در بیش از یک دهه پیش، انجام نشده است.
شرکتهای اکسون موبیل، شل و بریتیش پترولیوم، همگی در سالهای اخیر، فعالیتهای خود را در عراق کاهش دادهاند و به رکود در تولید نفت، کمک کردهاند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت «توتال انرژی» با ۴۵ درصد سهم مالکیت، اپراتور این پروژه خواهد بود و شرکت «نفت بصره»، ۳۰ درصد و «قطر انرژی»، ۲۵ درصد سهم در این پروژه دارند.